Începe „Străzi Deschise” în București. Calea Victoriei redevine pietonală

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că evenimentul „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” începe din acest weekend. Practic, Calea Victoriei redevine pietonală/

26 apr. 2023, 21:25
Începe „Străzi Deschise” în București. Calea Victoriei redevine pietonală
Proiectul "Străzi deschise" se va desfăşura în perioada 30 aprilie - 16 octombrie

Începe „Străzi Deschise” în București. E primul weekend din 2023 în care străzile din centrul orașului redevin zone exclusiv pietonale și se vor desfășura numeroase evenimente artistice și educaționale.

„Din acest weekend începe cel mai popular eveniment care se desfășoară în aer liber în Capitală: „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană”.

Din 29 aprilie și până în 8 octombrie, străzile din centrul orașului vor deveni zone exclusiv pietonale și vor găzdui numeroase evenimente artistice și educaționale, realizate în colaborare cu teatre, instituții culturale, operatori independenți și artiști.

În primul weekend, Calea Victoriei se deschide pentru pietoni (între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei), între orele 10:00 şi 22:00, iar programul artistic va cuprinde numere de circ pentru copii, expoziţii ale Muzeului Municipiului Bucureşti la Casa Filipescu Cesianu, premiere teatrale din stagiunea Teatrului Masca sau întâlniri cu artişti animatori pe picioroange.

În următoarele weekenduri, pentru a ajunge la cât mai mulţi locuitori ai orașului, dar şi pentru a permite organizarea altor evenimente pentru comunitate în spaţiul public, „Străzi deschise” se va desfăşura alternativ în mai multe puncte din Bucureşti.

Anul trecut, peste 700.000 de bucureșteni au participat la acest proiect care a implicat 1.000 de artiști, 800 de evenimente, organizate pe 35 de străzi pietonale”, a transmis Nicușor Dan.

„Străzi Deschise” în 2022. Peste 700.000 de bucureșteni au participat la proiect

Anul trecut, activităţi sportive, artistice şi educaţionale au avut loc pe Bulevardul Kiseleff, Calea Victoriei și străzile adiacente.

La proiect au participat instituţii municipale de cultură, instituţii de proiecte culturale şi educaţionale, dar şi elevi ai liceelor vocaţionale, studenţi ai universităţilor de profil, precum şi cluburile de copii din cele 6 sectoare ale Bucureştiului, respectiv din cadrul Palatului Naţional al Copiilor.

Activităţile prezentate s-au adresat tuturor categoriilor de public şi vor include spectacole de teatru, mini-spectacole pentru copii, expoziţii, recitaluri de muzică şi poezie, ateliere pentru copii/adolescenţi/tineri, lectură de text, activităţi sportive şi educaţionale.