Începe testarea pentru COVID-19 a farmaciştilor, jurnaliştilor, curierilor şi lucrătorilor din domeniul alimentaţiei publice

Primăria Capitalei a lansat miercuri proiectul „Testăm pentru a salva economia și locurile de muncă” în care 3.000 de angajați din domeniile serviciilor farmaceutice și alimentației publice, precum și reprezentanți ai mass-media, angajați ai firmelor de curierat și sportivi care activează în cadrul Clubului Sportiv Municipal București, se pot testa gratuit.

RomaniaTV.net
08 iul. 2020, 11:20
Începe testarea pentru COVID-19 a farmaciştilor, jurnaliştilor, curierilor şi lucrătorilor din domeniul alimentaţiei publice

Persoanele care doresc să se testeze gratuit trebuie să se înscrie online pe platforma https://testamcovid.assmb.ro/. Pentru fiecare test RT-PCR efectuat, Primăria Capitalei, prin ASSMB, va deconta suma de 200 de lei unităților sanitare publice și/sau private afiliate în cadrul proiectului, aceasta fiind și suma decontata CNAS pentru un test de acest tip”.

„Continuam proiectele destinate protejarii sanatatii bucurestenilor! Astazi, incepand cu ora 10.00, a fost lansata noua platformă online https://testamcovid.assmb.ro/, unde se pot înscrie voluntar, în vederea testării RT-PCR, 3.000 de angajați din domeniile serviciilor farmaceutice și alimentației publice, precum și reprezentanți ai mass-media, angajați ai firmelor de curierat și sportivi care activează în cadrul Clubului Sportiv Municipal București”, a anunțat primarul general, Gabriela Firea.

Proiectul a fost aprobat, la propunerea Primarului General, Gabriela Firea, prin Hotărâre a Consiliului General al Municipiului București, în data de 18.06.2020, bugetul total al proiectului fiind de 633.000 lei.
Toate persoanele interesate, care se află în una din categoriile menționate în proiect și nu se încadrează în definițiile de caz, așa cum sunt ele stabilite de INSP, se pot înscrie începând de miercuri, ora 10.00, pe site-ul www.assmb.ro, la secțiunea specială a proiectului https://testamcovid.assmb.ro.

Unitățile afilitate proiectului vor face programări, iar beneficiarii vor fi anunțați în legătură cu ziua, ora și locul unde vor trebui să se prezinte pentru testare.

Rezultatele pozitive ale testărilor vor fi raportate de către unitatea medicală care a efectuat testarea, imediat, la INSP şi direcțiile de sănătate publică şi se vor lua măsurile necesare de internare/izolare ale persoanelor infectate. În aceste cazuri, unităţile afiliate îşi vor efectua propria anchetă epidemiologică şi vor adopta măsuri de limitare a infecției.
Reamintim faptul că Primăria Capitalei mai are în desfășurare, în acest moment, și alte campanii de testare:

– „Testăm pentru București”, unde s-au înscris peste 11.000 de persoane pentru a fi testate în mod gratuit cu aparate RT-PCR. Până în prezent, aproape 4.700 au fost deja testate în acest proiect, prin intermediul clinicilor de stat și private, partenere în program.

– „Pentru cei care NU stau acasă”, proiect care vizează testarea RT-PCR a 3.000 de persoane, personal asimptomatic din cadrul serviciilor de utilitate publică/companiilor municipale aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu și expus în mod direct riscului de îmbolnăvire. Testarea se derulează prin intermediul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr.Victor Babeș”.