Începe vaccinarea anti-Covid cu Moderna! Florin Cîțu: „Nu e nicio diferență față de Pfizer. Aș face și vaccinul cu Moderna să vă conving că e la fel”

Florin Cîțu a anunțat că vaccinul anti-Covid al companiei Moderna va începe să fie folosit în România în următoarele zile. Până acum nu a fost utilizat în campania de vaccinare fiindcă au fost puține doze.

27 ian. 2021, 16:10
Începe vaccinarea anti-Covid cu Moderna! Florin Cîțu: „Nu e nicio diferență față de Pfizer. Aș face și vaccinul cu Moderna să vă conving că e la fel”

Florin Cîțu a precizat că nu există nicio diferență între vaccinul produs de Pfizer și cel de la Moderna. Se va face o diferențiere la centrele de vaccinare.

„Nu am folosit până acum pentru că au fost puține doze. Nu este nicio diferență între cele două vaccinuri, Pfizer și Moderna. Dacă aș putea, aș face vaccinul și cu Moderna ca să conving că este la fel”, a spus Florin Cîțu.

Cabinete diferite pentru vaccinarea cu Pfizer şi Moderna

Florin Cîţu ia în calcul ca vaccinarea cu serul de la Moderna şi Pfizer să se facă în cabinete diferite.

„Eu cred că vor fi centre de vaccinare care vor avea cabinete diferite de vaccinare, unde poți să te vaccinezi cu Moderna sau cu Pfizer. Un centru are mai multe cabinete și atunci putem să facem diferențierea pe cabinete”, a spus premierul.

Citeşte şi: Ministrul Sănătăţii, anunţ controversat despre campania de vaccinare: România a făcut comandă la 9 milioane de doze a unui vaccin neaprobat

Florin Cîţu: „România are o campanie de vaccinare de succes”

Premierul a mai adăugat că, în ciuda întârzierilor în livrarea vaccinului, România are o campanie de vaccinare de succes și rămâne la obiectivul ca 10,4 milioane de români să fie vaccinați până la sfârșitul lunii septembrie.

România primește săptămânal aproximativ 14.000 de doze de vaccin de la Moderna, care „s-a ținut oarecum” de programul livărilor, iar în perioada următoare va putea fi folosit și acest vaccin în campania de vaccinare, a adăugat premierul.

„Campania de vaccinare merge foarte bine. Toate cifrele arată foarte bine – pe 25 eram pe locul întâi în UE în ceea ce privește numărul de vaccinări, media vaccinărilor zilnice. Rămânem în top 6, cam 2,5 din populația care trebuie vaccinată este vaccinată. Trebuie să spunem acest lucru – cu resursele pe care le avem, resurse limitate, România reușește să rămână în top”, a afirmat Florin Cîțu.

Florin Cîţu, avertisment despre tulpina britanică de COVID-19. „Nu tratăm foarte uşor situaţia. Încercăm să identificăm ce riscuri există”

Florin Cîţu a declarat miercuri că autorităţile nu tratează „foarte uşor situaţia” privind tulpina de COVID-19, descoperit în Marea Britanie. Premierul a afirmat că se consultă cu specialişti din Ministerul Sănătăţii şi cu şeful DSU, Raed Arafat, pentru a fi identificate riscurile răspândirii virusului mutant.

„Nu tratăm foarte uşor situaţia cu tulpina venită din Anglia. În fiecare zi, am vorbit şi la Ministerul Sănătăţii şi cu domnul Arafat.

Încercăm să identificăm ce riscuri există şi cum putem să le contracarăm, de aceea am spus că nu se umble la Terapie Intensivă, să rămână numărul de paturi şi dacă poate să fie crescut ca să fim pregătiţi. E un cost pe care ni-l asumăm pe termen scurt doar ca să fim pregătiţi”, a declarat Florin Cîţu, miercuri, după şedinţa de Guvern.

Citeşte şi: Dr. Virgil Musta desfiinţează mitul că Ivermectina combate COVID-19. „E inacceptabil să folosim pentru tratamentul oamenilor un medicament de uz animal”