Partida de vânătoare de mistreţi, organizată anual de Ion Ţiriac, a început. Anul acesta nu mai are loc la Balc

Partida anuală de vânătoare organizată de omul de afaceri Ion Ţiriac nu mai are loc anul acesta la Balc, în judeţul Bihor, ci la Ersig, în Caraş-Severin, pe un domeniu de vânătoare de 700 de hectare achiziţionat în urmă cu doi ani de fostul tenismen. Mai mulţi oameni de afaceri din Europa au sosit, joi, pe Aeroportul din Timişoara, iar vânătoarea a început vineri, de la ora 8.00.

RomaniaTV.net
07 dec. 2017, 20:36
Partida de vânătoare de mistreţi, organizată anual de Ion Ţiriac, a început. Anul acesta nu mai are loc la Balc

Mai mulţi oameni de afaceri din Europa au sosit cu aeronave private şi au fost primiţi în Salonul Oficial, potrivit reprezentanţilor Aeroportului Internaţional ”Traian Vuia” din Timişoara, scrie News.ro. Aceştia au plecat ulterior spre judeţul Caraş-Severin, unde este organizată partida anuală de vânătoare organizată de Ion Ţiriac.

Dacă în anii trecuţi partida de vânătoare a avut loc pe domeniul de la Balc aparţinând fostului mare tenismen român, anul acesta mistreţii vor fi împuşcaţi pe domeniul din satul Ersig (comuna Vermeş), din judeţul Caraş- Severin. Cele 700 de hectare ale domeniului au fost cumpărate de Ţiriac în urmă cu doi ani.

Domeniul de la Ersig, în suprafaţă de peste 900 de hectare, i-a fost retrocedat prinţului Paul de România, însă acesta i-a vândut omului de afaceri Ion Ţiriac 700 de hectare. Preţul nu se cunoaşte cu exactitate, însă la momentul tranzacţiei s-a vehiculat suma de 2,1 milioane de euro. Restul de 200 de hectare din domeniu au fost concesionate de Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului şi Feleacului.

Potrivit presei locale din Caraş-Severin, partida de vânătoare de anul acesta avea loc, vineri, cu ncepere de la ora 8.00 şi va dura aproximativ patru ore.

O echipă de medici veterinari din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare Caraş-Severin asistă la partida de vânătoare, iar la final se va face analiza mistreţilor care vor fi împuşcaţi. La sediul DSV Caraş-Severin a fost depusă o cerere prin care se solicită asistenţă pentru verificarea a aproximativ 120 de carcase de porc mistreţ.

Conform tradiţiei, carnea mistreţilor care vor fi împuşcaţi va fi donată, în acest an aceasta ajungând pe mesele unor cămine sociale din judeţul Caraş-Severin.

Conform protocolului, armele au fost predate unui armurier din Lugoj, iar după partidă, ele vor ajunge din nou la Lugoj pentru a fi curăţate.

Prima vânătoare organizată de Ion Ţiriac la Balc a avut loc în anul 2005, când au fost împuşcaţi 185 de mistreţi, dintre care 23 de către fostul premier Adrian Năstase.