Începerea anului şcolar. Monica Anisie: 96,4% dintre unităţile de învăţământ sunt pregătite pentru a-şi primi elevii

Au rămas mai puțin de 48 de ore până la începerea anului școlar în România. Ministrul Educației, Monica Anisie, a făcut noi precizări despre cât de pregătite sunt școlile pentru a-și primi elevii în condiții de siguranță.

RomaniaTV.net
12 sept. 2020, 08:02
Începerea anului şcolar. Monica Anisie: 96,4% dintre unităţile de învăţământ sunt pregătite pentru a-şi primi elevii

Deși recunoaște că ne aflăm într-o situație dificilă, din cauza pandemiei de coronavirus, Anisie a spus că este „optimistă pentru începutul de an școlar”.

96,4% dintre unitățile de învățământ, pregătite pentru începerea anului școlar

„La momentul acesta, deși suntem într-o situație dificilă, așa cum ați spus și dumneavoastră, eu sunt optimistă pentru începutul de an școlar. Pot să vă spun în mod clar că la momentul acesta 96,4% dintre unitățile de învățământ sunt pregătite pentru începutul de an școlar. Acest proces este unul dinamic. În continuare, colegii mei se află și astăzi în unitățile de învățământ pentru a pregăti tot ceea ce este necesar ca luni, pe 14 septembrie, copiii să vină în siguranță la școală. Mulțumesc tuturor cadrelor didactice pentru implicare în această perioadă, dar mulțumesc și autorităților publice locale. Au făcut eforturi extraordinare și asta pentru ca școala să fie deschisă în bune condiții”, a declarat Monica Anisie, sâmbătă, la B1 TV.

Întrebată în ce situație se află celelalte 3,6% dintre școli, ministrul a spus că „în momentul acesta, unele dintre ele sunt în pregătire, altele sunt în reabilitare. Prin urmare, acolo au fost găsite alte soluții, fie se continuă învățarea în sistem online, fie au găsit alte spații unde să își desfășoare activitatea didactică atât profesorii, cât și elevii”.

 

 


loading...