Închiderea balcoanelor de la bloc ar putea fi interzisă

Închiderea balcoanelor de la bloc ar putea fi interzisă cu excepţia cazurilor în care optează pentru această soluţie toţi proprietarii din clădire, a declarat pentru HotNews.ro arhitectul şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu.

RomaniaTV.net
29 feb. 2012, 16:10
Închiderea balcoanelor de la bloc ar putea fi interzisă

Primaria Capitalei doreşte introducerea acestei restricţii în Legea construcţiilor pentru a îmbunătăţi imaginea oraşului.

„Fiecare proprietar şi-a închis balconul cum a vrut. S-au folosit forme diferite de tâmplărie, materiale diferite şi culori diferite. Rezultatul este dezastruos. Din aceasta cauză, nici măcar programul de reabilitare termică nu a reuşit să schimbe foarte mult faţa acestor imobile. Oamenii nu au vrut sa renunţe la termopanele pe care le-au pus şi prin urmare nu s-a putut folosi acelaşi tip de tâmplărie la toată clădirea, cum ar fi fost normal. Ca să nu mai avem astfel de situaţii, vom cere Ministerului Dezvoltării să introducă în Legea construcţiilor o prevedere prin care să se interzică închiderea individuală a balcoanelor. Acest lucru va fi posibil doar dacă adoptă această soluţie toţi proprietarii din clădire şi aleg acelaşi tip de tâmplărie ca, la final, imobilul să aibă un aspect coerent”, a declarat Gheorghe Pătraşcu.