Închiderea magazinelor de la ora 18:00, o soluţie inutilă. Consilierul lui Vlad Voiculescu îl contrazice pe Arafat: „Există risc mai mare de infectare”

Consilierul lui Vlad Voiculescu îl contrazice pe Raed Arafat în privinţa reducerii programului de funcţionare a magazinelor. În urma unei analize, Ştefan Voinea spune că nu a găsit ceva care să indice faptul că această măsură ajută la combaterea pandemiei.

30 mart. 2021, 08:42
Închiderea magazinelor de la ora 18:00, o soluţie inutilă. Consilierul lui Vlad Voiculescu îl contrazice pe Arafat: „Există risc mai mare de infectare”
Închiderea magazinelor de la ora 18:00, o soluţie inutilă. Consilierul lui Vlad Voiculescu îl contrazice pe Arafat: "Există risc mai mare de infectare"

Închiderea magazinelor de la ora 18:00, o soluţie inutilă. Consilierul ministrului Sănătăţii a făcut un review al studiilor privind intervențiile non-farmaceutice (NPIs) care funcționează în prevenirea răspândirii COVID-19. În urma acestei analize, Ştefan Voinea spune că nu a găsit ceva care să indice că reducerea programului de funcţionare a magazinelor ar fi o soluţie potrivită pentru combaterea pandemiei.

Închiderea magazinelor de la ora 18:00, o soluţie inutilă. Consilierul lui Vlad Voiculescu îl contrazice pe Arafat

Citeşte şi Ce se va întâmpla în Capitală după depășirea pragului de 7,5! Anunțul lui Raed Arafat

Ștefan Voinea îl contrazice pe Arafat şi spune că reducerea programului de funcţionare a magazinelor poate creşte riscul de infectare din cauza aglomeraţiei.

„Am făcut un review rapid al studiilor cu privire la intervențiile non-farmaceutice (NPIs) care funcționează în prevenirea răspândirii COVID-19. Nu am găsit absolut nimic care să indice faptul că reducerea orelor de funcționare a magazinelor ar fi de ajutor. Un timp de funcționare mai restrâns înseamnă șanse mai mari de a genera aglomerație, deci risc mai mare de infectare.

Un studiu din Nature Human Behaviour afirmă că eficacitatea cea mai bună în oprirea răspândirii virusului ar avea-o interzicerea întâlnirii persoanelor în grupuri mici (small gathering cancellation) și închiderea instituțiilor educaționale (closure of educational institutions)”, este mesajul postat pe Facebook de Ştefan Voinea.

Monica Pop atacă dur autoritățile! ”Cine a propus închiderea magazinelor să fie pedepsit pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Citeşte şi Protestele au degenerat, confruntări violente în Capitală. Zeci de protestatari au fost reţinuţi VIDEO

Mii de români au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva noilor restricții impuse de autorități atunci când incidența depășește rata de 4,5 cazuri la mia de locuitori. Românii protestează în contextul în care s-a decis interzicerea circulației după ora 20:00 și închiderea magazinelor la ora 18:00, în funcție de rata de infectare.

Monica Pop susține că protestele sunt justificate și consideră că închiderea magazinelor la ora 18:00 nu este o idee bună. Medicul cere pedepsirea persoanelor care au decis noilor restricții conform articolului privind zădărnicirea combaterii bolilor.

„Sigur că sunt justificate. Fără doar şi poate. Cum e posibil să spună că se închid magazinele la ora 6 seara? Nu fac decât să crească potenţialul de infectări şi eu cred că cine a propus aşa ceva trebuie pedepsit conform articolului privind zădărnicirea combaterii bolilor” , a declarat Monica Pop.