Închisoare cu EXECUTARE în dosarul copilului ucis de câini în Parcul Tei. Prima reacţie a familiei lui Ionuţ Anghel

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat, joi, la trei ani de închisoare cu executare pe Constantin Ciorăscu, administratorul SC Tei Rezidential SRL, care avea în administrare terenul pe care, pe 2 septembrie 2013, micuţul Ionuţ Anghel a fost ucis de mai mulţi câini.

RomaniaTV.net
12 mai 2016, 09:13
Închisoare cu EXECUTARE în dosarul copilului ucis de câini în Parcul Tei. Prima reacţie a familiei lui Ionuţ Anghel

Magistrații de la Curtea de Apel București l-au condamnat joi definitiv pe Constantin Ciorăscu, proprietarul terenului unde a fost ucis, în 2013, de câinii maidanezi, Ionuț Anghel, la trei ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă. Constantin Ciorăscu este acționar și administratorul firmei SC Tei Rezidențial SRL, care deține terenul pe care a fost ucis copilul.

Hotărârea CAB este definitivă şi vine după ce în primă instanţă Judecătoria Sectorului 2 hotărâse să îi acorde lui Constantin Ciorăscu o pedeapsă de închisoare cu suspendare şi ca familia Anghel să fie despăgubită cu 2,4 milioane de euro, jumătate din sumă revenindu-i fratelui lui Ionuţ, Andrei, care a fost cel mai afectat de moartea fratelui său, mai ales că a şi văzut toată grozăvia.

„Decizia este una care arată gravitatea faptelor care s-au petrecut acolo. Probabil ar fi trebuit traşi la răspundere şi cei de”, a spus tatăl lui Ionuţ, Valentin Anghel, la România TV, la scurt timp după anunţarea deciziei.

CAB a admis apelurile declarate de familia lui Ionuț Anghel și a decis ca Ciorăscu să fie condamnat la trei ani de închisoare cu executare, după ce acesta primise de la Judecătoria sectorului 2 trei ani de închisoare cu suspendare.

În schimb, instanța a menținut decizia judecătoriei de condamnare a Administrației Domeniului Public Sector 2 București la plata unei amenzi penale de 300.000 lei pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, aceeași sumă urmând să achite și SC Tei Rezidențial SRL București.

De asemenea, a fost menținută și hotărârea pe latură civilă a judecătoriei care a decis ca Administrația Domeniului Public Sector 2 București, SC Tei Rezidențial SRL București și Constantin Ciorăscu să plătească în solidar suma totală de 2,4 milioane de euro, astfel: 600.000 euro cu titlu de daune morale către partea civilă Ion Valentin Anghel (tatăl lui Ionuț), 600.000 euro cu titlu de daune morale către partea civilă Felicia Andreea Anghel (mama lui Ionuț) și 1,2 milioane euro cu titlu de daune morale către Andrei Anghel (fratele mai mare al lui Ionuț).

Ionuţ Anghel a murit pe 2 septembrie 2013. El şi fratele său Andrei au ieşit în parc cu bunica lor. Femeia i-a scăpat din ochi pentru câteva zeci de minute. Destul pentru ca micuţii să ajungă într-o curte plină cu câini, aflată în apropiere.