Închisoare cu suspendare pentru şoferul care a accidentat mortal o persoană şi a rănit alte cinci în curtea unei fabrici din Bascov

Andrei Caramelea, şoferul care în urmă cu un an a ucis o tânără şi a rănit cinci angajaţi în curtea fabricii Leoni din comuna argeşeană Bascov, a fost condamnat la închisoare cu suspendare. Sentinţa Curţii de Apel Piteşti este definitivă. 

RomaniaTV.net
06 apr. 2018, 10:29
Închisoare cu suspendare pentru şoferul care a accidentat mortal o persoană şi a rănit alte cinci în curtea unei fabrici din Bascov

În data de 30 martie 2017, Andrei Caramelea (22 de ani) intra cu un autoturism BMW într-un grup de angajaţi ai firmei Leoni din localitatea argeșeană Bascov. O tânără de naţionalitate sârbă, Irena Ilic (27 de ani), a murit pe loc. Alte alte cinci persoane au fost rănite, dintre care două foarte grav.

Andrei Caramelea, tânărul care se afla la volanul maşinii, le-a declarat poliţiştilor că este angajat al companiei şi venise să aducă ceva la firmă. La plecare, el a accelerat prea tare şi a pierdut controlul asupra maşinii. Autoturismul a trecut printr-o plasă de gard care proteja spaţiul pentru servirea mesei. În acel spaţiu, se aflau aproximativ 60 de persoane în momentul producerii accidentului.

Întreaga scenă a fost surprinsă de camerele de supraveghere. Imaginile au un puternic impact emoţional.

IMAGINILE POT FI VIZIONATE AICI 

În noiembrie 2017, Andrei Caramelea a fost condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare. Deşi 16 martori audiaţi au declarat că şoferul avea viteză mare într-o zonă în care limita de viteză era de 5 km/h, cu toate concluziile experţilor şi filmările de la faţa locului, magistraţii Judecătoriei Piteşti au dat dovadă de clemenţă, condamnându-l pe Andrei Caramelea închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă.

Sentinţa a fost atacată cu apel de către părinţii fetei ucise în accidentul teribil. Însă magistraţii Curţii de Apel Piteşti au respins în această săptămână ca nefondat apelul declarat de părţile civile Ilic Slavoljub şi Ilic Milena, împotriva sentinţei penale din 2 noiembrie 2017 pronunţată de Judecătoria Piteşti.