Închisoare pe viaţă pentru unul dintre cei mai mari traficanţi de droguri

Parchetul a cerut miercuri închisoare pe viaţă împotriva traficantului mexican de droguri Joaquin ''El Chapo'' Guzman, însoţită cu o pedeapsă de 30 de ani de închisoare pentru organizarea trecerii mai multor sute de tone de droguri în SUA.

11 iul. 2019, 05:59
Închisoare pe viaţă pentru unul dintre cei mai mari traficanţi de droguri

„În timpul procesului, dovezi zdrobitoare au arătat caracterul nemilos şi sângeros al liderului cartelului din Sinaloa”, a subliniat Parchetul în rechizitoriul său adresat judecătorului federal al Brooklyn-ului, Brian Cogan.

Potrivit Ministerului Public, fostul lider al cartelului este responsabil de importarea sau de încercarea de a importa cel puţin 1.200 de tone de cocaină, peste 49 de tone de marijuana şi peste 200 de kilograme de heroină, precum şi de metamfetamină, potrivit Agerpres.

După ce a fost extrădat din Mexic, în ianuarie 2017, „El Chapo”, 62 de ani, este deţinut într-o închisoare ultrasecurizată din Manhattan, Metropolitan Correctional Center (MCC).

În 12 februarie, el a fost declarat vinovat în 10 capete de acuzare, după trei luni de proces ce au documentat extrema violenţă şi corupţie a cartelurilor.

„El Chapo” ar urma să-şi afle pedeapsa la 17 iulie şi ar trebui, în lipsa unei surprize, să fie condamnat la închisoare pe viaţă.