Închisoare pentru organizatorul taberei de la Buşteni în care o elevă a murit

Curtea de Apel Ploieşti a majorat, joi, pedeapsa profesorului de matematică Mircea Lascu, organizatorul taberei de olimpici de la Buşteni în care o elevă de 13 ani a decedat, instanţa dispunând totodată suspendarea condiţionată a executării pedepsei şi majorarea cuantumului daunelor morale datorate părţilor civile.

09 oct. 2014, 13:52
Închisoare pentru organizatorul taberei de la Buşteni în care o elevă a murit

Magistraţii de la Curtea de Apel Ploieşti au admis apelurile declarate de către inculpatul Mircea Mihai Lascu şi de către părţile civile din dosar, au desfiinţat în parte, în latură penală şi civilă, sentinţa dată în luna aprilie de Judecătoria Sinaia şi, rejudecând, au decis majorarea pedepsei la doi ani de închisoare.

Totodată, instanţa a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de patru ani şi i-a interzis inculpatului să mai organizeze tabere de studiu sau alte activităţi similare.

Potrivit Agerpre, prin aceeaşi decizie a Curţii de Apel a fost majorat cuantumul daunelor morale pe care inculpatul, în solidar cu partea responsabilă civilmente Asociaţia „Math Time Zalău”, trebuie să le plătească părţilor civile, respectiv părinţilor elevei decedate, de la 60.000 lei, la suma de 90.000 lei.

De asemenea, Mircea Lascu este obligat, în solidar cu partea responsabilă civilmente Asociaţia „Math Time Zalău”, la plata sumei de 5.978,28 lei reprezentând cheltuieli judiciare în apel. Decizia Curţii de Apel Ploieşti este definitivă.

O elevă de 13 ani din Bucureşti, care se afla în tabără, a decedat în luna ianuarie 2013 în urma unui stop cardio-respirator, ea fiind găsită în comă şi şoc hipotermic, cu o temperatură a corpului de 19,5 grade, după ce ar fi căzut de la etajul vilei în care era cazată şi a stat mai multe ore în ger.

Tabăra la care au participat 22 de elevi a fost organizată de profesorul Mircea Lascu, cadru didactic pensionar din Zalău, care are o asociaţie prin care îi sprijină pe elevii olimpici la matematică.

Mircea Lascu a fost condamnat, în luna aprilie, la un an şi şase luni de închisoare pentru ucidere din culpă, fiind obligat, alături de partea responsabilă civilmente Asociaţia „Math Time”, la plata sumei de 25.740 de lei cu titlu de despăgubiri materiale şi a sumei de 60.000 de lei cu titlu de daune morale.