Închisoare pentru sustragerea de la stagiul militar. Tinerii cu vârste între 18 şi 27 de ani, înrolaţi FORŢAT

Tinerii din regiunea transnistreană care se eschivează de la serviciul militar, în cadrul așa-zisei armate transnistrene, riscă să fie sancționați cu o amendă de aproximativ 600 dolari SUA sau cu închisoare de până la doi ani.

RomaniaTV.net
30 sept. 2015, 08:54
Închisoare pentru sustragerea de la stagiul militar. Tinerii cu vârste între 18 şi 27 de ani, înrolaţi FORŢAT

Organizația neguvernamentală din Republica Moldova își exprimă îngrijorarea față de fenomenul înrolării forțate în structurile paramilitare ilegale din regiunea separatistă și de lipsa reacțiilor și acțiunilor din partea autorităților constituționale.

Potrivit Promo-Lex, acest lucru poate fi calificat drept privare ilegală de libertate, manifestată prin detenție în unitățile paramilitare din estul Republicii Moldova.

Un nou val de înrolare a tinerilor, cu vârste între 18 și 27 ani, de pe teritoriul controlat de regimul separatist de la Tiraspol va avea loc în perioada 1 octombrie — 31 decembrie 2015, scrie Agerpres. Este vorba, în mare parte, de cetățeni ai Republicii Moldova, Federației Ruse și Ucrainei, cu domiciliul în regiunea transnistreană, care au fost citați pentru înrolare în structurile paramilitare locale.

Asociația Promo-LEX amintește că, începând cu 2007, a atras atenția, în repetate rânduri, asupra fenomenului de înrolare forțată în structurile paramilitare ilegale, precum și asupra gravelor probleme, abuzuri și încălcări ale drepturilor fundamentale, cu care se confruntă majoritatea tinerilor înrolați forțat.


loading...