Incident armat în Philadelphia: şapte persoane de culoare au fost rănite

Şapte persoane au fost împuşcate într-un atac armat care a avut loc într-o staţie intermodală din Philadelphia, a anunţat poliţia locală, transmite dpa, citată de Agerpres. Nu se ştie încă în ce circumstanţe au avut loc focurile de armă.

18 feb. 2021, 11:32
Incident armat în Philadelphia: şapte persoane de culoare au fost rănite
Incident armat in Philadelphia. FOTO: philadelphia.cbslocal.com

Incident armat. Potrivit poliţiei, o persoană a fost reţinută, însă nu este clar deocamdată în ce măsură are legătură cu incidentul, cercetările fiind în curs de derulare.

Am reţinut o persoană şi am recuperat de la faţa locului două arme de foc. Încercăm să stabilim exact dacă respectiva persoană are vreo legătură cu împuşcăturile„, a spus comisarul Danielle Outlaw.

Incident armat în care au fost rănite doar persoane de culoare

Toate cele şapte victime sunt de culoare şi au vârste cuprinse între 17 şi 71 de ani. O persoană este în stare critică.

Refuz să accept această situaţie ca pe ceva normal. Trebuie să ne ridicăm împreună vocile şi să luăm atitudine împotriva acestui act nefast de violenţă. Oamenii au dreptul să meargă la serviciu, acasă şi prin oraş fără să se teamă că vor fi împuşcaţi şi poate chiar ucişi de focuri de armă lipsite de raţiune„, a reacţionat într-un comunicat primarul Jim Kenney, citat de postul local 6abc.

Citeste si Chirurg de 36 de ani, mort după ce a primit a doua doză de vaccin. Ar putea fi primul deces din SUA cauzat de un răspuns imunitar întârziat la Covid

Biden vrea limitarea circulaţiei armelor de foc în SUA

Preşedintele american Joe Biden îndeamnă Congresul să limiteze circulaţia armelor de foc, la trei ani de la atacul armat în liceul Parkland din Florida care s-a soldat cu 17 morţi, transmite AFP. Biden a transmis că Administraţia Prezidenţială nu are de gând să aştepte viitorul atac armat în masă, similar celui de acum trei ani din Florida.

Această administraţie nu va aştepta viitorul atac armat în masă […] Îndemn azi Congresul să promulge reforme de bun simţ cu privire la armele de foc”, a subliniat şeful statului. Joe Biden subliniază că este necesar ”să punem capăt imunităţii producătorilor de armament care pun armament de război pe străzile noastre în deplină cunoştinţă de cauză”.

Biden solicită ca verificarea antecedentelor cumpărătorilor să fie obligatorie ”la toate vânzările de arme”, să se interzică puştile de asalt şi magaziile de gloanţe de mare capacitate.

Vom promulga aceste legi şi altele care vor salva vieţi”, a anunţat şi Nancy Pelosi, preşedinta camerei reprezentanţilor. Pelosi a promis ”să aducă progresele pe care le reclamă locuitorii din Parkland şi poporul american”.