Incident aviatic în Bucureşti. Elicopter militar, la un pas de tragedie după ce a aterizat pe străzile din Capitală. Mai mulţi stâlpi au fost doborâţi!

Alertă în Capitală. Un elicopter american a fost la un pas de a produce o tragedie, joi dimineaţă, după ce a aterizat de urgenţă în Piaţa Charles de Gaulle.

15 iul. 2021, 10:33

Incident aviatic în Bucureşti. Din primele informaţii, pilotul a pierdut controlul elicopterului și a rupt mai mulți stâlpi de pe bulevardul Aviatorilor. În cele din urmă, elicopterul a aterizat direct pe șosea, pe o bretea rutieră.

Incident aviatic în Bucureşti. Elicopter militar, aterizat pe străzile din Capitală

Elicopterul militar aparţine Statelor Unite ale Americii şi ar fi suferit o defecţiune tehnică. Din fericire, pilotul elicopterului a găsit zona perfectă pentru a ateriza fără a provoca alte pagube, astfel că a efectuat o aterizare de urgenţă în sensul giratoriu de la Aviatorilor.

Potrivit unor surse, elicopterul militar a trecut foarte aproape de statuia Aviatorilor. De asemenea, nu există victime.

Elicopterul de tip Black Hawk participa la pregătirile pentru Ziua Aviației, care va avea loc pe 20 iulie. Acesta poate fi văzut în imagini cum dintr-un grup de elicoptere care zburau deasupra Bucureștiului pierde din altitudine și aterizează forțat pe unul dintre principalele bulevarde din Capitală, în Piața Charles de Gaulle.

Elicopterul militar american care a aterizat de urgenţă joi dimineaţă la Piaţa Charles de Gaulle, după o defecţiune tehnică, este un model Sikorsky UH-60 Black Hawk, folosit în Armata Statelor Unite ale Americii pentru a înlcui elicopterul Bell UH-1 Iroquois.

În anul 1976, elicopterul Black Hawk a câştigat competiţia pentru furnizare în Armata SUA, iar până în prezent au fost construite peste 5.000 de astfel de elicoptere. Potrivit informaţiilor , preţul unui astfel de elicopter se ridică la peste 21 de milioane de dolari.

Conducerea Armatei a mers de urgenţă la faţa locului, la fel şi reprezentanţi de la Ambasada SUA.

Militarii americani și polițiștii români fac verificări la fața locului. Se va forma o comisie de specialiști la nivelul armatei americane pentru a stabili care a fost exact cauza.

Un alt incident în care a fost implicat acest tip de elicopter american a fost în zona Dobrogei în urmă cu mai bine de o lună, când a fost tot o aterizare forțată. În timpul unui exercițiu militar NATO, aparatul aterizase de urgență pe un câmp.

Șeful Statului Major al Forțelor Aeriene a anulat evenimentele de Ziua Aviației, după incidentul care a implicat aterizarea forțată a unui elicopter american Black Hawk, care participa la antrenamentele pentru această zi, au declarat surse pentru Digi24.

“Ambasada SUA a luat cunoștință de incident și urmărește îndeaproape evoluțiile. Înțelegem că nu au existat răniți. Lucrăm alături de partenerii noștri români pentru rezolvarea situației și vom furniza informații actualizate pe măsură ce vor deveni disponibile”, arată un comunicat al biroului de presă.

Citeşte şi: Tragedie în munții Făgăraș. O turistă de 67 de ani a murit în urma unui stop cardio-respirator. A fost chemat și elicopterul în ajutor, însă nu s-a mai putut face nimic.