Incident aviatic în Galaţi. Un avion F-16 s-a dezintegrat în zbor

Un incident aviatic s-a petrecut, marţi, în zona aerdromului din judeţul Galaţi. Un avion de luptă F 16 a început să se dezmembreze în timpul zborului. Din fericire, aeronava a aterizat în siguranţă, iar pilotul nu a fost rănit.

13 iul. 2021, 17:22
Incident aviatic în Galaţi. Un avion F-16 s-a dezintegrat în zbor

Incident aviatic în judeţul Galaţi, la unul dintre poligoanele armatei. Un avion de vânătoare F-16 a pierdut mai multe piese în timpul unui zbor de antrenament.  Pilotul aeronavei a cerut permisiunea de a se întoarce înapoi la bază.

Incident aviatic în Galaţi. Un avion de luptă s-a dezintegrat în timpul zborului

Incidentul s-a petrecut în timpul unui exercițiu militar, în care piloţii simulau atacul unei ținte care se afla la sol. Avionul F-16 a lansat o bombă de antrenament către ținta de la sol, moment în care din aeronavă s-au desprins mai multe piese. Este vorba despre un rezervor de combustibil extern, dar și despre o grindă aflată pe partea dreaptă.

În momentul în care şi-a dat seama de piesele pe care le-a pierdut, pilotul a cerut să se întoarcă la bază. Menţionăm că aeronava a aterizat fără probleme, iar pilotul nu a fost rănit.

Potrvit MApN, avionul va fi folosit în continuare după ce va fi reparat.

Citeşte şi Avion prăbușit la scurt timp după decolare, în apropierea aeroportului Orebro din Suedia

Un avion MIG-29 s-a prăbușit în Marea Neagră. Nu se știe dacă pilotul a supraviețuit

Un avion de tip MIG-29 s-a prăbușit în Marea Neagră. Avionul aparținea forțelor aeriene din Bulgaria şi participa la exercițiile militare ”Shabla 21”, anunță presa de la sud de Dunăre. Incidentul s-a petrecut la începutul lunii iunie.

Ministrul apărării din Bulgaria a anunțat că această aeronavă a dispărut de pe radare la ora 0:45AM. A fost declanșată o operațiune de salvare și căutare.

Momentan, conform presei din Bulgaria, a fost găsită doar vesta de salvare a pilotului însă nu se știe dacă acesta a apucat sau nu să se catapulteze din MIG-29 și dacă a supraviețuit impactului.

Avionul MIG-29 este unul dintre ultimele aparate livrate Bulgariei de fosta URSS, în 1988-1989, ciclul de viață al acestora va expira în 2029-2030. Aparatele sunt bine întreținute, a dat asigurări Panayotov.

Potrivit ministrului apărării, aeronava de luptă era singură și efectua o misiune în cadrul exercițiului ”Shabla 2021”, trăgând asupra unei ținte. Exercițiul Militar Tactic cu Trageri de Luptă ”Shabla 21” a fost suspendat.

Exercițiul militar la care participa și avionul prăbușit a început după miezul nopții de marți spre miercuri, în colaborare cu aviația americană și sârbă.

Citeşte şi Au fost recuperate trupurile a nouă dintre pasagerii avionului prăbuşit în Kamceatka