Incident într-un avion care mergea la Chişinău. Un pasager a vrut să deschidă uşa în zbor, un deputat la imobilizat

Un pasager al rutei Moscova-Chisinau a încercat să deschidă ușa la altitudinea de 10 mii de metri. Printre pasageri, la bord aeronavei, care venea din Federația Rusă, se aflau și nouă deputați din Partidul Socialiștilor.

23 nov. 2018, 17:12
Incident într-un avion care mergea la Chişinău. Un pasager a vrut să deschidă uşa în zbor, un deputat la imobilizat

Era cineva din pasageri, eu chiar nu îl cunosc. După ceva timp de la decolare, când eram la o altitudine de 10 mii de metri, era noapte târziu, care dormeau, care mai citeau, la un moment dat a venit însoțitoarea de bord și m-a rugat să o ajut. Următoarea întrebare a mea a fost, „cu ce să vă ajut?”. Mie mi-a spus că cineva vrea să deschidă ușa și să sară din avion„, a declarat deputatul Grigore Novac, citat de unimedia.info.

Novac a spus că a mers, a încercat să discute cu el pentru a-l calma. „Pentru un timp de 5-7 minute am crezut că se calmează, și după asta brusc s-a agitat, iarăși avea intenție să se întindă la ușă și să ridice mânerul. În ușă stătea însoțitorul de bord, pe care îl împingea din când în când. Am înțeles că situația poate ieși de sub control și altceva decât să îl mobilizăm nu am avut ce face„.

Bărbatul a fost legat cu mai multe curele și l-a pus pe două scaune. „Practic până am aterizat, am discutat cu el ca să se ducă de la acest gând„.

Bărbatul ar fi vrut să sară din avion din cauza problemelor personale. „Nu știu exact, era un gest disperat. […] Ulterior a fost luat de poliția de frontieră, chiar de la bord la încătușat„, a conchis deputatul Grigore Novac.

Contactat telefonic, ofițerul de presă al Poliției de Frontieră, Raisa Novischi, a confirmat existența acestui caz, însă a declarat că suspectul nu a fost reținut pentru că nu a fost pusă vreo plângere pe numele acestuia.

Compania Air Moldova nu a comentat până când incidentul. UNIMEDIA amintește că președintele Igor Dodon și nouă deputați din partea PSRM au mers în duma de stat a Federației Ruse, unde șeful statului a ținut un discurs.