Incident halucinant la Constanța! Un elev de șapte ani a mers la școală cu o armă cu lunetă. Tatăl copilului a fost amendat cu 5.000 de lei

Un incident absolut șocant a avut loc la o școală din Constanța, unde un elev în vârstă de șapte ani a mers în sala de clasă cu o armă cu lunetă. Directorul unității de învățământ a sunat imediat la 112, iar oamenii legii au descoperit că arma aparține tatălui minorului. Bărbatul a fost amendat cu suma de 5.000 de lei, iar arma a fost confiscată.

11 mai 2023, 17:40
Incident halucinant la Constanța! Un elev de șapte ani a mers la școală cu o armă cu lunetă. Tatăl copilului a fost amendat cu 5.000 de lei

UPDATE:

Tatăl elevului a fost amendat cu 5.000 de lei, iar puşca a fost confiscată de poliţişti.

“În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că tatăl minorului ar fi deţinut la domiciliu arma de tip airsoft (neletală şi nesupusă autorizării), nefuncţională, de agrement şi fără muniţie, pe care nu ar fi asigurat-o corespunzător, încălcând prevederile art. 61 din Legea 295/2004. Astfel, acesta a fost sancţionat contravenţional, conform art. 130, alin. 1, lit. d, din Legea 295/2004, cu amendă în valoare de 5.000 de lei. Totodată, s-a aplicat sancţiunea complementară a ridicării armei în vederea confiscării, conform art. 130, alin. 2, lit. c, din Legea 295/2004”, a anunţat IPJ Constanţa.

Incident halucinant la Constanța! Un elev a mers la școală cu o armă cu lunetă. Incidentul a avut loc la Școala Generală nr. 33 Anghel Saligny Constanța, unde învață elevul de șapte ani.

Citește și Tragedia din Serbia s-ar putea petrece și în România, la indigo, avertizează rectorul Univ. Babeș-Bolyai: „Societățile democratice sunt bolnave / În marile țări la care ne raportăm sunt lucruri care ne-au îngrozit”

Incident halucinant la Constanța! Un elev a mers la școală cu o armă cu lunetă

Se pare că micuțul ar fi luat arma tatălui său pentru a se lăuda la școală cu ea celorlalți colegi. Pe lângă arma cu lunetă, micuțul mai avea alte trei pistoale de jucărie.

„În timpul unei pauze un elev de clasa I a venit în curtea şcolii cu o armă de agrement nefuncțională. Intenția lui era de a se juca cu ea, pentru că mai avea la el şi alte pistoale de jucărie”, a transmis un reprezentant al Inspectoratului Şcolar General Constanţa la Antena 3CNN.  

Atunci când au văzut arma cadrele didactice l-au sesizat pe directorul unității de învățământ care a sunat la 112.

”Polițiștii din Constanța au fost sesizați, joi, de directorul Școlii Generale nr. 33 Anghel Saligny Constanța, că un copil de 7 ani, elev al școlii respective, ar fi introdus în școală o armă”, a transmis Inspectoratul Şcolar General Constanţa.

Reprezentanții IPJ Constanța spun că elevul a introdus în școală, miercuri după-amiază, arma cu lunetă de tip airsoft, care a fost ridicată de către un profesor în cursul zilei de joi.

„La data de 11 mai a.c., în jurul orei 13.55, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 5 Poliție au fost sesizați, prin SNUAU 112, de directorul Școlii Generale nr. 33 Anghel Saligny Constanța, cu privire la faptul că un minor, de 7 ani, elev al școlii respective, ar fi introdus, în incinta unității de învățământ, o armă”, au afirmat reprezentanții Poliției Municipiului Constanța.

Potrivit oamenilor legii, patrula mixtă deplasată la fața locului, formată din polițist și jandarm din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța, a constatat că, la data de 10 mai a.c., în jurul orei 17.00, minorul ar fi introdus, în unitatea de învățământ, o armă cu lunetă de tip airsoft (neletală și nesupusă autorizării), aceasta fiind ridicată de un cadru didactic.

În aceste momente, părinții minorului sunt audiați de către oamenii legii care au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului.

Citește și Care e motivul din spatele atacului cumplit de la o școală din Serbia. Oamenii legii au stabilit ce l-a îndemnat pe elev să recurgă la gestul șocant