Care e motivul din spatele atacului cumplit de la o școală din Serbia. Oamenii legii au stabilit ce l-a îndemnat pe elev să recurgă la gestul șocant

Elevul de 13 ani din Belgrad, care și-a împușcat mortal colegii la școală, a plănuit tot atacul tragic în detaliu, au stabilit oamenii legii, în urma perchezițiilor pe care le-au făcut la el acasă.

08 mai 2023, 16:27
Care e motivul din spatele atacului cumplit de la o școală din Serbia. Oamenii legii au stabilit ce l-a îndemnat pe elev să recurgă la gestul șocant
Noi detalii despre copilul criminal din Belgrad

Motivul din spatele atacului cumplit de la o școală din Serbia. Potrivit presei sârbe, care citează surse din anchetă, băiatul ar fi recurs la gestul șocant pentru că victimele aveau note mai bune la școală decât el și nu a vrut ca ei să iasă în evidență.

Elevul criminal avea pe lista lui un număr de 16 colegi pe care plănuia să-i ucidă. A plănuit acest atac timp de o lună. Polițiștii au găsit în locuința lui o schiță pentru atacul criminal și lista cu cei 16 elevi.

Citește și Dragan Kobiljski, antrenorul SCM Zalău, strânge în brațe, cu lacrimi în ochi, un ursuleț de pluș. A fost al fiicei sale, ucise în masacrul de la Belgrad

Unii erau mai buni decât el la școală și de aceea a vrut să-i ucidă. Atacul cumplit a durat 120 de secunde, în care elevul a împușcat 14 copii, un gardian și un profesor. Opt dintre elevi și-au pierdut viața.

Tânărul citise Codul penal al Serbiei și era conștient de faptul că dacă comite masacrul până la împlinirea vârstei de 14 ani nu răspunde penal pentru faptele lui. Nu e clar momentan cum de părinții nu au observat ce avea de gând.

Părinții de la Școala Primară „Vladislav Ribnikar” din Vračar au aflat că copiii lor pot să revină la cursuri, însă mulți dintre ei s-au opus deciziei.

Citește și Durere fără margini la Belgrad. Copiii uciși de adolescentul criminal sunt conduși pe ultimul drum: „Să plângem și să tăcem azi”

Elevul ar fi luat un pistol și muniție de la tatăl lui și a plecat la școală, în Belgrad. Purta o glugă neagră pe cap, iar la intrarea în unitatea de învățământ s-ar fi certat cu paznicul, pe care ulterior l-a împușcat. Băiatul a tras 57 de focuri de armă, iar după atac a declarat că s-a simțit respins de colegii lui și de aceea a început să planifice cum să-i ucidă pe toți.

Ministrul Educației din Serbia a demisionat

Ministrul sârb al Educaţiei, Branko Ruzic, a demisionat duminică după masacrul comis în cursul săptămânii într-o şcoală primară în care opt elevi şi un agent de pază au fost ucişi, pe fondul emoţiei provocate de acest atac şi de un alt incident similar produs în ziua următoare.

După atacul care a îngrozit o lume întreagă, Guvernul din Serbia a introdus o serie de măsuri pentru prevenirea violenței din școli și pentru reducerea numărului de arme deținute de civili. Serbia are o cultură puternică a armelor de foc, mai ales în zonele rurale, însă legile privind controlul armelor de foc erau destul de stricte.