Incident halucinant la o școală din Vâlcea! Copil de șase ani, umilit de învățătoare. Micuțul a făcut pe el în clasă, după ce nu a fost lăsat să meargă la toaletă

Un incident absolut șocant a avut loc la o școală din Drăgășani, județul Vâlcea. O învățătoare este cercetată disciplinar, după ce a umilit un elev de doar șase ani. Micuțul a fost nevoit să facă pe el în sala de clasă, chiar în timpul orelor, după ce cadrul didactic nu i-a dat voie să meargă la toaletă.

30 nov. 2023, 08:40
Incident halucinant la o școală din Vâlcea! Copil de șase ani, umilit de învățătoare. Micuțul a făcut pe el în clasă, după ce nu a fost lăsat să meargă la toaletă
Incident halucinant la o școală din Vâlcea!

Incident halucinant la o școală din Vâlcea! Copil de șase ani, umilit de învățătoare. Cazul revoltător a ajuns în atenția publică, după ce un bărbat a postat întregul fir ale evenimentelor pe rețelele de socializare.

Citește și O româncă în vârstă de 18 ani, al cărei copil murise, a răpit o fetiță dintr-un spital din Germania

Incident halucinant la o școală din Vâlcea! Copil de șase ani, umilit de învățătoare

Potrivit bărbatului, după ce micuțul a făcut pe el, învățătoarea nici măcar nu s-a sinchisit să îi anunțe pe părinții săi să vină să îl ia de la școală, ţinându-l în clasă mai multe ore timp în care copilul a fost ţinta ironiei colegilor de clasă.

„Cum este posibil ca în zilele noastre, o doamnă învăţătoare, un exemplu moral şi de bune practici pentru elevii săi, o persoană căreia se presupune că îi place această meserie, căci altfel nu o alegea, să dea dovada de indiferenţă şi cruzime? Vorbind astăzi (vineri, 24 noiembrie 2023 – n.r) cu o mămică, mi-a ajuns la urechi că doamna învăţătoare în cauză (…) nu a dat voie unui elev să meargă la toaletă în timpul orelor. Băieţelul nu s-a mai putut ţine şi a făcut treaba mare pe el. Şi ce credeţi? A fost tratat cu nepăsare şi indiferenţă de către doamna învăţătoare pe tot parcursul orei, timp în care a fost batjocorit şi făcut de râs de către colegii săi. Trăim în vremuri în care majoritatea dintre noi stăm cu telefoanele lipite de mâini, dar un telefon către părinţii copilului nu s-a putut da? Motivaţia, simplă! Nu s-a vrut! Ruşine, doamnă învăţătoare! Faceţi de râs meseria pe care v-aţi ales-o şi colegii dumneavoastră care dau tot ce e mai bun pentru viitorul copiiilor noştri!”, a scris bărbatul în postarea sa de pe Facebook.

În urma acestui incident, Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea a deschis o anchetă și a dispus suspendarea de la clasă a învățătoarei pe tot parcursul cercetărilor.

De asemenea, cazul a fost înaintat Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vâlcea.

„S-au luat măsuri imediat ce s-a aflat. Directorii şcolii au aflat abia la sfârşitul orelor ce s-a întâmplat, iar luni, i-au audiat atât pe învăţătoare, cât şi pe părinţii copilului în cadrul comisiei de disciplină de la nivelul şcolii. Învăţătoarea este suspendată de la clasă, pe perioada cercetării, iar cazul a fost trimis şi către DGASPC. Aşteptăm rapoartele atât din partea comisiei din şcoală, cât şi al celor de la Protecţia Copilului şi cu siguranţă se vor lua măsuri. Pentru mine este inexplicabil nu atât faptul că nu l-a lăsat la toaletă, că poate a avut motive să nu îl creadă că are nevoie la toaletă, cât faptul că nu i-a anunţat părinţii. Este inuman să ţii un copil, un om, atâtea ore în situaţia aceasta!”, a declarat şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea.

Citește și Monica Tatoiu a primit amenințări dure. Jumătate de an a trăit în teroare: „Mi-au zis că îi injectează nu știu ce copilului meu”