Incident în sectorul 6 din Capitală: O femeie a ameninţat că aruncă locuinţa în aer VIDEO

Panică în sectorul 6 din Capitală după ce o femeie a ameninţat că se va arunca în aer dacă va fi evacuată din casă, informează România TV. Femeia s-a baricadat în casă şi a ameninţat că va da foc unei butelii. Poliţiştii au reuşit să scoată butelia şi să îndepărteze pericolul de explozie. 

RomaniaTV.net
05 sept. 2012, 07:09
Incident în sectorul 6 din Capitală: O femeie a ameninţat că aruncă locuinţa în aer VIDEO

Femeia urma să fie evacuată deoarece aceasta nu mai deţinea locuinţa respectivă. De teamă să nu fie dată afară, femeia s-a baricadat în locuinţă şi a ameninţat că o va arunca în aer, dând foc unei butelii.

La faţa locului s-au deplasat echipaje de la ISU, Ambulanţă şi Poliţie. 

„Este vorba despre executarea silită a unui imobil. Fosta proprietară a imobilului, o persoană în vârstă, nu a dorit să cedeze acest imobil. A ameninţat executorul judecătoresc că va arunca locuinţa în aer. Situaţia este sub control. Femeia pare că va renunţa la acţiunea ei. Oamenii din zonă sunt în siguranţă, nu au fost evacuati. Negociatorul a reuşit să o convingă parţial pe femeie. Noi luăm toate măsurile în zonă, astfel încât un anumit număr de persoane să nu se apropie. Femeia pare să înceapă să înţeleagă. Este o procedură standard, un echipaj a însoţit negociatorul”, a declarat la România TV Georgian Enache, purtător de cuvânt Jandarmeria Bucureşti.

Forţele care au intervenit la faţa locului au reuşit să îi ia femeii butelia şi să o scoată în stradă. Totuşi, bătrâna refuză să părăsească locuinţa, ea spunându-i executorului judecătoresc că este vorba despre munca ei de o viaţă.

Executorul judecătoresc venit să îl pună în drepturi pe creditor nu a reuşit să ia legătura cu rudele femeii.

„Am luat legătura cu avocatul, doamna Georgescu, căreia i-am dat mesaje să vină să constate. Avem ordonanţe din care rezultă că a formulat plângere penală împotriva  notarului şi s-a dat neînceperea urmăririi penale faţă de toate persoanele pe care aceasta le-a incriminat”, a explicat executorul judecătoresc.

„Invocă toate motivele posibile pentru a nu părăsi această casă. Nu vrea să plece, pur şi simplu, spune că e munca ei de o viaţă. Nepoatele ei nu colaborează cu mine, aşa că am vorbit cu protecţia socială, o să dau telefoane să vină să o preia, pentru că trebuie îndepărtată, în condiţiile în care refuză să părăsească casa”, a menţionat executorul.

Bătrâna aflată la un pas de evacuare susţine că are depusă o contestaţie la executare, care are ca termen dat de 7 ianuarie 2013. „Contestaţia există, dar nu are hotărâre judecătorească de suspendare provizorie a acestei executări. Nu avem de ales decât să-l punem pe creditor în drepturile sale”, a precizat executorul.