Incidente miting PSD, Piaţa Victoriei. O persoană a fost amendată

Zeci de mii de oameni din toate judeţele ţării s-au adunat în Piaţa Victoriei din Capitală pentru a lua parte la mitingul PSD organizat sub sloganul ”Vrem prosperitate, NU Securitate!”. Mulţi dintre ei au ajuns în Bucureşti încă la orele prânzului, cu autocare, cu microbuze, cu maşini personale sau cu trenul, fiind atât membri şi simpatizanţi PSD, cât şi ai ALDE. În Piaţa Victorie au încercat să intre şi câteva zeci de persoane care scandau lozinci anti-PSD. Jandarmii au intervenit şi le-au cerut să plece din zonă.

RomaniaTV.net
09 iun. 2018, 16:17
Incidente miting PSD, Piaţa Victoriei. O persoană a fost amendată

Zeci de mii de persoane s-au adunat în Piaţa Victoriei pentru mitingul organizat de PSD – ALDE. Participanţii la miting flutură steaguri tricolore şi ale Uniunii Europene, dar au desfăşurat şi un drapel al României lung, care este purtat pe o mare parte din suprafaţa Pieţei Victoriei.

Manifestanţii au purtat pancarte: „Abuzurile voastre au îngrădit libertatea noastră”, „Jos statul paralel”, „Vrem libertate”, „Ultima soluţie e în Constituţie”, „Am crescut veniturile românilor. Scuză-ne Klaus”, „Vrem Guvernul României, nu Guvernul meu”, „Prosperitate, nu securitate!”.

La miting au fost prezenţi şi reprezentanţi ai ALDE şi ai PNTCD.

UPDATE 21.40 O persoană care a adresat injurii participanţilor la mitingul din Piaţa Victoriei a fost sancţionată cu amendă în valoare de 200 de lei, au anunţat, sâmbătă seara, reprezentanţii Jandarmeriei Bucureşti.

Conform sursei citate, o altă persoană a fost scoasă din mulţime întrucât a refuzat să părăsească adunarea publică la solicitarea organizatorului şi a fost condusă la secţia de poliţie în vederea sancţionării.

De asemenea, la parada LGBT, o persoană a fost sancţionată cu amendă în valoare de 500 de lei pentru refuzul părăsirii locului adunării publice la solicitarea organizatorului, mai informează sursa citată.

Pe trotuar, spre Calea Victoriei, s-a adunat un grup de aproximativ 50 de persoane care strigă „Justiţie, nu corupţie”, „Hoţii”, „Ce vrem noi, e şi pentru voi”. La un moment dat, ei au intrat într-un conflict cu jandamii, pentru că aceştia încercau să le explice că este o contramanifestaţie şi ar trebui să plece din zonă, scrie news.ro. Jandarmii au strâns rândurile până i-au determinat pe protestari să plece, însă pe Calea Victoriei s-au asezat pe jos, pe trotuar şi pe borduri, refuzând să iasă din piaţă şi continuând să scandeze împotriva PSD.

Manifestanţii au intrat în conflict inclusiv cu simpatizanţii PSD prezenţi la mitingul din Piaţa Victoriei, strigând unii la alţii şi determinându-i pe jandarmi să pună garduri între Piaţa Victoriei şi Calea Victoriei.