Incident incredibil în Arad: Pompierii au mers FĂRĂ APĂ la stingerea unui incendiu

Incident incredibil într-o comună din judeţul Arad. Chemaţi să stingă un incendiu izbucnit la o casă, pompierii voluntari s-au deplasat la faţa locului cu maşina... fără apă. Autorităţile locale au deschis o anchetă, iar explicaţiile te lasă fără cuvinte: nu se păstrează apa în maşini pentru că îngheaţă. Casa a ars aproape în totalitate.

RomaniaTV.net
12 feb. 2014, 07:24
Incident incredibil în Arad: Pompierii au mers FĂRĂ APĂ la stingerea unui incendiu

O locuinţă din comuna Şeitin, judeţul Arad a fost cuprinsă de flăcări după ce proprietarul a vărsat pe jos combustibil folosit la aprinderea focului în sobă. Speriaţi, oamenii au sunat la 112, iar la faţa locului au venit pompieri voluntari din localitate cu maşina fără apă.

După ce oamenii au sunat a doua oară la 112, la faţa locului s-a deplasat un alt echipaj de pompieri.

„La aproximativ 15-20 de minute de la primul apel s-a mai formulat un apel la 112 de către proprietarul imobilului care a solicitat dispecerului sa grăbeasca deplasarea unui echipaj de la Arad pentru că voluntarii de la primărie au venit cu autospeciala fără apă”, a declarat căpitanul George Pleşca, purtător de cuvânt ISU Arad.

Pompierii voluntari se află în subordinea consiliului local. Pentru situaţia creată, primarul a avut o explicaţie halucinantă.

„Noi nu putem s-o ţinem, nu avem condiţii să ţinem maşina. apa din maşină îngheaţă. acolo la pompe ingheata şi cu o cantitate mică, nu neapărat mare”, a declarat primarul comunei Şeitin, Mircea Totorean.

„Motivul a fost ca nu bagă apă că îngheaţă, dar în ziua respectivă au fost 13 grade afară, deci nu avea cum să îngheţe, deci este neglijenţă (…) Din cate ştiu, responsabil cu situaţiile de urgenţă este primarul”, a precizat consilierul local Nicolae Rotaru.

Cei 23 de pompieri locali riscă sancţiuni. Cercetările continuă în acest caz.