Incident incredibil la Penitenciarul Jilava. Doi deţinuţi au fost eliberaţi din greşeală

Doi deținuți de la Penitenciarul Jilava au fost eliberați din greșeală, miercuri, înainte de expirarea duratei pedepsei.

30 iul. 2020, 09:00
Incident incredibil la Penitenciarul Jilava. Doi deţinuţi au fost eliberaţi din greşeală

Sesizată în timp scurt, eroarea funcționarilor responsabili cu gestionarea documentelor de evidență a fost notificată structurilor MAI, în vederea acordării de sprijin pentru localizarea și reîncarcerarea celor două persoane, conform unui comunicat transmis de comisarul-șef Cristian Erving Micu, purtător de cuvânt al Penitenciarului București Jilava.

Citeşte şi Abrogarea recursului compensatoriu nu ajută. 700 de criminali şi violatori, eliberaţi în acest an. 4 erau condamnaţi pe viaţă

Potrivit România TV, ajuns în libertate, unul dintre de’inu’i și-a dat seama de gravitatea situației și a sunat la 112. Un echipaj de poliție l-a preluat de pe stradă și l-a dus înapoi la închisoare. În schimb, celălalt deținut a fost prins câteva ore mai târziu de angajații Administrației Naționale a Penitenciarelor. Cei doi bărbați erau condamnați pentru furt, fraude, loviri, precum și pentru tulburarea ordinii publice. La nivelul Penitenciarului Jilava a fost deschisă o anchetă pentru a se stabili cum a fost posibil ca deținuții să fie lăsați să plece acasă.

Conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor a dispus efectuarea de verificări în vederea identificării cauzelor și vulnerabilităților privind activitatea Sectorului Evidență Deținuți, urmând ca, în raport de concluzii, să fie dispuse măsuri în conformitate cu prevederile legale„, transmite sursa citată.