Incident la Jubileul Reginei. Protestatarii au spart barierele de securitate chiar în timpul paradei VIDEO

Aproximativ 25 de activişti de la Animal Rebellion au reuşit să spargă măsurile de securitate luate joi la Trooping the Colour, primul eveniment din seria celor care marchează Jubileul de Platină.

02 iun. 2022, 14:26
Incident la Jubileul Reginei. Protestatarii au spart barierele de securitate chiar în timpul paradei VIDEO

În ciuda intervenţiei forţelor de ordine, doi dintre protestatari au reuşit să stea în mijlocul traseului de paradă, în timp ce fanfara se apropia. Ofițerii i-au scos din drum în timp ce muzicienii au trecut pe lângă ei, reuşind să îi evite. Câteva minute mai târziu, activiştii ei au postat cu mândrie pe Twitter, următorul mesaj-îndemn: „Animal Rebellion animalelor perturbă sărbătorile de la Jubileul de Platină ale reginei. În această vară, luăm măsuri mai radicale decât oricând împotriva industriei lactatelor și avem nevoie de tine”.

Activiștii acuză Coroana – unul dintre cei mai mari proprietari de terenuri din țară – că în ciuda demersurilor societăţii civile, continuă să susțină industria cărnii, pescuitului și a produselor lactate. Protestatarii spun că aceste sectoare și industrii contribuie la criza climatică.

Citește și Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta a II-a a început. „Trooping the Colour” deschide seria de patru zile de ceremonii fastuoase VIDEO

Un purtător de cuvânt al Poliției Metropolitane a declarat: „Au fost efectuate o serie de arestări ale persoanelor care au încercat să intre pe traseul ceremonial din The Mall la aproximativ 10:10 azi (n.r. – 12:10, ora României). Arestările au fost legate de ordinea publică pentru obstrucţionarea autostrăzii„.

Mulţumim persoanelor din mulţime care şi-au exprimat sprijinul aplaudându-i pe poliţiştii care au revenit la posturile lor după ce au rezolvat cu promptitudine acest incident„, a adăugat Poliţia britanică, citată de Daily Mail. La parada militară „Trooping the Colour”, organizată anual pentru a celebra aniversarea oficială a reginei, participă aproximativ 1.500 de soldaţi şi ofiţeri britanici.

Regina Elisabeta a II-a a participat călare la această paradă până în 1986. Cu cinci ani înainte, în 1981, un bărbat a tras şase gloanţe oarbe în direcţia suveranei, care a reuşit totuşi să îşi controleze foarte bine calul. Regina britanică nu a fost rănită, iar autorul acelui incident, un bărbat, a fost arestat.

Citește și Klaus Iohannis i-a trimis o scrisoare Reginei Elisabeta a II-a. Mesajul preşedintelui României cu ocazia Jubileului de Platină