Incident la ONU: Cum era să fie ucis preşedintele Iranului de serviciile secrete americane

Un incident petrecut în 2006, cu ocazia Adunării Generale a ONU, i-a avut ca protagonişti pe preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad şi serviciile secrete americane.

22 mart. 2013, 09:45
Incident la ONU: Cum era să fie ucis preşedintele Iranului de serviciile secrete americane

Incidentul s-a petrecut în 2006, la Adunarea Generală a ONU de la New York. În timp ce liderul iranian se pregătea să urce în maşina sa oficială parcată în faţa hotelului unde era cazat, arma unui agent al Serviciilor Secrete s-a descărcat accidental. Glonţul aproape l-a nimerit pe Ahmadinejad.

 Ahmadinejad şi-a ţinut firea însă. A întors puţin capul, dar nu a scos nici un cuvânt, şi s-a urcat în maşină. Toate acestea s-au petrecut în timp ce administraţia Bush din vremea aceea încerca să negocieze cu Teheranul, pe tema programului nuclear.

Pe americani i-a uimit faptul că Ahmadinejad, deşi ar fi putut specula incidentul, dezvăluind chiar de la tribuna ONU că Statele Unite au încercat să îl asasineze, nu a suflat nici un cuvânt despre asta, niciodată. Acum, toată povestea apare într-o  carte ce va fi publicată luna aceasta, în Statele Unite.