Incident la Penitenciarul Mioveni. Un deţinut a devenit violent şi a ameninţat agentul supraveghetor

Un deţinut încarcerat la Penitenciarul Mioveni, Argeş, a devenit recalcitrant şi a provocat pagube materiale în curtea de plimbare şi la cabinetul medical al închisorii. Incidentul, care s-a petrecut sâmbătă după amiază, va fi raportat judecătorului de supraveghere dar şi parchetului, deţinutul fiind acuzat de ultraj.

RomaniaTV.net
28 oct. 2018, 14:00
Incident la Penitenciarul Mioveni. Un deţinut a devenit violent şi a ameninţat agentul supraveghetor

Potrivit site-ului Penitenciarul.ro, sâmbătă după amiază, în jurul orei 14:35, la curtea de plimbare a penitenciarului Mioveni, un deţinut care suferă de afecţiuni psihice „a rupt plasa de la gardul curţii de plimbare, iar în jurul orei 14:40, a adus injurii şi ameninţări agentului supraveghetor, afirmând că o să-l lovească când intră la apel”.

Bărbatul a fost dus la cabinetul medical, unde s-a constatat că nu prezintă semne de violenţă, acesta devenind recalcitrant, lovind cu picioarele uşa cabinetului, desprinzând-o din perete, menţionează portatul citat.
Deţinutului i s-a întocmit raport de incident, decizie de imputare, urmează a informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate şi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti.

Liderul celui mai mare sindicat din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Sorin Dumitraşcu, a declarat pentru că News.ro că incidente precum cel produs sâmbătă după amiază în penitenciarul Mioveni au loc în fiecare zi în sistemul penitenciar, acesta precizând că este un fenomen care îi „preocupă” pe cei care reprezintă interesele şi siguranţa angajaţilor din ANP.


loading...