Incident la Suceava: Copil rănit de un paraşutist care a căzut în mulţime. Vezi FILMUL PRĂBUŞIRII

Un paraşutist care participa, sâmbătă, la un miting aviatic la Suceava a căzut în mulţime, rănind un copil în vârstă de 12 ani,  informează România TV. Atât copilul, cât şi paraşutistul au fost transportaţi la spital. 

RomaniaTV.net
04 aug. 2012, 08:40

Accidentul a avut loc în zona de protecţie a mitingului aviatic, unde era adunată mulţimea care asista la eveniment.

Paraşutistul a căzut în mulţime, iar în cădere a rănit un copil în vârstă de 12 ani care asista la mitingul aviatic.

Un paraşutist a aterizat forţat pe un copil care se afla în public. Paraşutistul se află într-o stare mai puţin gravă, copilul este într-o stare mai gravă. La acest miting sunt aproximativ 1.000 de persoane. Am intervenit cu o ambulanţă SMURD„, a declarat, la România TV Dan Moroşanu, reprezentant ISU Suceava.

Victimelor li s-a acordat primul ajutor şi au fost transportate la Spitalul Judeţean Suceava.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, citat de Mediafax, paraşutistul implicat în incident, Dragoş Mureşan, are 29 de ani, este din Braşov şi face parte din lotul naţional, având peste o mie de zboruri la activ.

Incidentul s-a produs la aterizare, în condiţiile în care paraşutistul a avut viteză în momentul în care se pregătea să coboare, astfel că a căzut peste un copil aflat în public.

În urma incidentului sportivul a suferit o fractură de piramidă nazală şi o fractură la antebraţ, în timp ce copilul este în şoc traumatic, ambii fiind supuşi unor investigaţii medicale la Spitalul Judeţean din Suceava, a mai spus sursa citată.

Mitingul aviatic nu a fost întrerupt în urma incidentului, urmând să se desfăşoare conform programului, a adăugat Nechifor.

Mitingul aviatic de la Suceava are loc sâmbătă şi duminică, începând cu ora 10.00, cu ocazia împlinirii a 50 de ani de existenţă a Aeroportului „Ştefan cel Mare” din Suceava, la eveniment fiind aşteptaţi peste 50 de piloţi.