Incident pe pârtia Kalinderu din Buşteni. Turiştii au aruncat cu vin fiert şi bulgări de zăpadă în ambulanţa care venise pentru un copil rănit

Un incident neplăcut a avut loc în weekend, pe pârtia Kalinderu din Buşteni. Mai mulţi turişti au aruncat cu vin fier şi bulgări de zăpadă în ambulanţa care venise pentru a acorda îngrijiri medicale unui copil rănit. Turiştii s-au revoltat că sirena ambulanţei le-ar fi speriat copiii.

18 ian. 2021, 09:29
Incident pe pârtia Kalinderu din Buşteni. Turiştii au aruncat cu vin fiert şi bulgări de zăpadă în ambulanţa care venise pentru un copil rănit
Incident pe pârtia Kalinderu din Buşteni. Turiştii au aruncat cu vin fiert în ambulanţa care venise pentru un copil rănit

Incident pe pârtia Kalinderu din Buşteni. Mai mulţi turişti au aruncat cu vin fiert şi bulgări de zăpadă în ambulanţa care venise pentru a prelua un copil rănit.

Oamenii spun că ambulanţa le-ar fi speriat copiii din cauza semnalelor acustice.

„Avem si noi copii mici si ne sperie copiii, e normal. De ce să ne dam la o parte? El vrea s-o bage pe pârtie!” – au fost reproșurile turiștilor.

Incident pe pârtia Kalinderu din Buşteni. Un salvamontist a fost atacat de turişti

Un salvamontist a încercat să calmeze spiritele a fost atacat.

„După stabilirea situației de fapt, au fost aplicate două sancțiuni, una conform Legii nr.61/1991 în valoare de 200 de lei și o sancțiune conform OUG 34/2008 în valoare de 2.000 de lei. Reamintim că dispozitivul de ordine și siguranță publică alcătuit din polițiști, sprijiniți de jandarmi sunt la datorie pentru a asigura respectarea regulilor prevăzute de legislația incidentă pe durata stării de alertă, în tot județul Prahova”, transmit  IJP Prahova, potrivit observatorulph.ro.

Citeşte şi Aglomeraţie la munte. Staţiunile, luate cu asalt de turişti în weekend

Alertă meteo de ger. Temperaturile au scăzut sub minus 10 grade în mai multe orașe

Temperaturile au scăzut puternic în ultimele zile. Cea mai mică temperatură s-a înregistrat la ora 8 la Vârful Omu, minus 22 de grade, în Munţii Călimani, Ceahlău şi la Bâlea Lac – minus 20 de grade. S-au înregistrat temperaturi sub 10 grade Celsius şi în mai multe oraşe.

Alertă meteo de ger. Vremea este deosebit de rece în aproape toată ţara, iar frigul va continua şi în următoarele zile. Luni dimineaţă la ora 8 se înregistrau minus 16 la Sinaia, minus 14 grade la Roşiori de Vede şi Stolnici, minus 13 la Alexandria şi Predeal, minus 11 la Giurgiu, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

De asemenea, în mai multe oraşe din nordul Moldovei şi din estul Munteniei, din Oltenia şi Crişana termometrele arătau la ora 8 temperaturi în jurul valorii de minus 10 grade.