Incident public cu Prima Doamnă. Jill Biden i-a mulţumit americanului care i-a strigat că soţul ei este cel mai prost preşedinte, imaginile au devenit virale VIDEO

Soția președintelui SUA, Jill Biden, i-a mulțumit americanului care i-a spus că Joe Biden este cel mai prost președinte. Videoclipul incidentului a fost publicat de mass-media şi s-a viralizat rapid.

22 iul. 2022, 17:36
Incident public cu Prima Doamnă. Jill Biden i-a mulţumit americanului care i-a strigat că soţul ei este cel mai prost preşedinte, imaginile au devenit virale VIDEO

„Soțul tău este cel mai prost președinte pe care l-am avut vreodată, ne datorezi bani pentru benzină”, i-a strigat un bărbat de pe stradă lui Jill Biden. Prima Doamnă i-a mulțumit în schimb.

Videoclipul în care Jill Biden i-a strigat la rândul ei cetăşenului, „Thank You!”, a făcut rapid înconjurul lumii.

Joe Biden l-a acuzat în repetate rânduri pe președintele rus Vladimir Putin pentru creșterea prețurilor la benzină în Statele Unite, după invadarea Ucrainei. Cu toate acestea, Congresul SUA recunoaște în parte vinovăția președintelui SUA pentru criza energetică. Pe de altă parte, Vladimir Putin a declarat că creșterea prețurilor la benzină în Statele Unite a început cu un an înainte de începerea operațiunii speciale.

Citeşte şi Joe Biden somează proprietarii de benzinării din SUA. „Sunt vremuri de război. Scădeți prețul la pompă”

Preţurile de consum din SUA au urcat cu 9,1% în iunie, cea mai mare creştere anuală din mai mult de patru decenii, pe fondul costurilor ridicate pentru benzină, alimente şi chirie, întărind argumentele pentru o nouă majorare cu 0,75 puncte procentuale a ratei dobânzii de către Rezerva Federală, în această lună.

Creşterea peste aşteptări a indicelui preţurilor de consum, de la an la an, raportată de Departamentul Muncii, reflectă şi preţurile mai mari ale asistenţei medicale, autovehiculelor, îmbrăcăminţii, precum şi mobilei.

Indicele Preţurilor de Consum a crescut cel mai mult din ultimii 17 ani şi pe o bază lunară.

Datele despre inflaţie au urmat celor privind creşterea peste aşteptări a locurilor de muncă, în iunie, şi sugerează că politica monetară agresivă a Fed a făcut puţine progrese până acum în reducerea cererii interne şi în reducerea inflaţiei spre ţinta de 2%.

Deşi este o problemă globală, inflaţia ridicată reprezintă un risc politic pentru preşedintele american Joe Biden şi Partidul Democrat, care se îndreaptă spre alegerile pentru Congres din noiembrie.

Citeşte şi Joe Biden a anunţat că are cancer. Dezvăluirea şocantă a preşedintelui SUA, considerată o gafă de către presa americană