Incident revoltător la Zoo Hunedoara. Un bărbat i-a rupt cornul unui căprior pentru a-l lua ca trofeu

Un incident de-a dreptul revoltător a avut loc la Zoo Hunedoara, unde un turist a rupt cornul unui căprior pentru a-l lua ca trofeu. Animalul a rămas însângerat, iar autoritățile au intervenit.

15 nov. 2021, 09:26

Un incident grav s-a petrecut, duminică, la Grădina zoologică din Hunedoara, unde un bărbat a smuls cornul unui căprior, pentru a-l lua ca trofeu.

Un vizitator al Grădinii zoologice din Hunedoara a provocat un incident grav, duminică. Bărbatul este acuzat că a smuls cornul unui căprior, aflat într-un ţarc.

Animalul a rămas cu urma, însângerată, a ruperii cornului. Potrivit unui reprezentant al Zoo Hunedoara, oamenii care l-au văzut pe bărbat i-au anunţat pe angajaţii zoo-parcului. Întrebat despre fapta sa, acesta nu a recunoscut-o şi a devenit recalcitrat, ameninţându-i pe cei din jur.

Martorii scenei povestesc că agenţii firmei de pază l-au imobilizat pe hunedorean, iar în urma percheziţiei au găsit asupra lui, ascuns, sub haine, cornul provenit de la căprior.

Coronavirusul la animale, o leoaică a murit de Covid, la Grădina Zoologică

La faţa locului au ajuns echipajele Poliţiei şi Poliţiei Locale, iar bărbatul a fost reţinut, pentru a fi dus la audieri. „Duminică, în jurul orei 15.20, Poliţia Municipiului Hunedoara a fost sesizată cu privire la faptul că un angajat al grădinii zoologice din localitate se ceartă cu o persoană recalcitrantă. Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au aplanat starea conflictuală şi l-au identificat pe angajatul grădinii zoologice, care a declarat că ar fi avut o discuţie în contradictoriu cu un bărbat în vârstă de 32 de ani, din Hunedoara, care a devenit recalcitrant şi l-ar fi ameninţat cu acte de violenţă, după ce angajatul grădinii zoologice l-a acuzat ca ar fi rupt cornul unui căprior. La rândul său, bărbatul în cauză a declarat că nu l-a ameninţat pe angajatul grădinii zoologice, ci doar a ridicat vocea la el, iar cornul (care a fost găsit la faţa locului) s-a rupt ca urmare a atingerii gardului împrejmuitor, de către căprior”, a declarat comisar şef Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, relatează Adevărul.ro.

Scenă de groază la Grădina Zoologică din Brăila. Lei numai piele și os zac în cuști, fără mâncare. Reacția cetățenilor: „Rușine ție, Brăila!”

O scenă de groază a fost suprinsă de un vizitator al Grădinii Zoologice din Brăila. Persoana a fotografiat un leu și o leoică, îngrozitor de slabi, care zăceau pe cimentul unei cuști de doar câțiva metri pătrați, în condiții precare. Imaginea, care le înfățișează pe cele două animale sălbatice emaciate, a fost postată pe social-media și a stârnit un val de revoltă printre internauți.

„Prima oară la zoo #Brăila…dezamăgită”, afirmat persoana care a făcut poza. Majoritatea celor care au comentat la imaginea cu cei doi lei subnutriți fac apel la Poliția Animalelor. Oamenii cer instituției să investigheze situația de la Grădina Zoologică din Brăila.

„Faceți reclamație la Politia Animalelor!! De ce s-a înființat?”, îndeamnă un utilizator.

„Apelati la Partidul Verde Brăila să vă sprijine și anunțați și Poliția Română Veterinară!!!” a comentat o altă persoană, oripilată de imaginea celor două animale chinuite.

Alții, care au văzut imaginea leilor înfometați, îndeamnă cetățenii să nu viziteze deloc Grădinile Zoologice, în speranța că această atitudine va duce la interzicerea acestor instituții în România.

„Ce rușinos, cum să te duci la Zoo, sa vezi, ce? Suferința bietelor animale? Nu mai duceți copii la Zoo, ce pot sa vadă, doar nepăsarea oamenilor vis-a-vis de animale. Rușine ție, Brăila!”, a fost reacția vehementă a unei femei de pe un grup pentru Protecția Animalelor.