Scenă de groază la Grădina Zoologică din Brăila. Lei numai piele și os zac în cuști, fără mâncare. Reacția cetățenilor: „Rușine ție, Brăila!”

O scenă de groază a fost surprinsă la Grădina Zoologică din Brăila, unde leii, numai piele și os, zac pe cimentul cuștii în condiții precare.

08 iun. 2021, 20:31
Scenă de groază la Grădina Zoologică din Brăila. Lei numai piele și os zac în cuști, fără mâncare. Reacția cetățenilor: „Rușine ție, Brăila!”

O scenă de groază a fost suprinsă de un vizitator al Grădinii Zoologice din Brăila. Persoana a fotografiat un leu și o leoică, îngrozitor de slabi, care zăceau pe cimentul unei cuști de doar câțiva metri pătrați, în condiții precare. Imaginea, care le înfățișează pe cele două animale sălbatice emaciate, a fost postată pe social-media și a stârnit un val de revoltă printre internauți.

„Prima oară la zoo #Brăila…dezamăgită”, afirmat persoana care a făcut poza. Majoritatea celor care au comentat la imaginea cu cei doi lei subnutriți fac apel la Poliția Animalelor. Oamenii cer instituției să investigheze situația de la Grădina Zoologică din Brăila.

„Faceți reclamație la Politia Animalelor!! De ce s-a înființat?”, îndeamnă un utilizator.

„Apelati la Partidul Verde Brăila să vă sprijine și anunțați și Poliția Română Veterinară!!!” a comentat o altă persoană, oripilată de imaginea celor două animale chinuite.

Alții, care au văzut imaginea leilor înfometați, îndeamnă cetățenii să nu viziteze deloc Grădinile Zoologice, în speranța că această atitudine va duce la interzicerea acestor instituții în România.

„Ce rușinos, cum să te duci la Zoo, sa vezi, ce? Suferința bietelor animale? Nu mai duceți copii la Zoo, ce pot sa vadă, doar nepăsarea oamenilor vis-a-vis de animale. Rușine ție, Brăila!”, a fost reacția vehementă a unei femei de pe un grup pentru Protecția Animalelor.

O scenă de groază cu un leu neîngrijit, filmată cu un în urmă de către fostul iubit al Oanei Zăvoranu

Nu este prima dată când Grădina Zoologică din Brăila este criticată pentru condițiile în care animalele sunt ținute. În urmă cu un an, Tudor – Tim Ionescu, fostul iubit al Oanei Zăvoranu, a postat o filmare de la Grădina Zoologică din Brăila, cu un leu subnutrit și neîngrijit, care răgea de foame. Tudor – Tim Ionescu se pronunța la acea vreme în favoarea unui proiect de lege care ar desființa grădinile zoologice tradiționale.

„Ascultați strigătul disperat a unui leu de la #Zoo #Braila, unde animalele suferă de lipsă de îngrijire, atenție, mâncare și mai ales spațiu suficient. Aceste locuri nu fac onoare civilizației pe care o pretindem, iar eu unul vreau să ducem în Parlament un proiect pentru desființarea acestor închisori de animale și captivitate să mai fie permisă doar în parcuri naturale.”, a postat Tudi pe pagina de socializare.