Incident ŞOCANT: Piloţii s-au luat la bătaie în cabina avionului care se pregătea să decoleze

Căpitanul şi copilotul unui zbor al companiei Air India s-au bătut, în timp ce se pregăteau să decoleze.

07 apr. 2015, 07:25
Incident ŞOCANT: Piloţii s-au luat la bătaie în cabina avionului care se pregătea să decoleze

Pasagerii se aflau deja la bordul aeronavei. Scandalul a izbucnit după ce copilotul nu a executat în detaliu ordinul de verificare a datelor tehnice.

Publicaţia Times of India scrie, citând o sursă care a dorit să îşi menţină anonimatul, că după acete indicaţii de pilot, copilotul s-a simţit ofensat şi a sărit la pilot să îl bată. În ciuda incidentului, avionul şi-a continuat decolarea.

În loc să raporteze altercaţia turnului de control şi să oprească decolarea, comandantul avionului a continuat cursa. El a semnalat incidentul abia după aterizarea la New Delhi, când a depus o plângere scrisă la sediul din Mumbai al companiei. Cei doi piloţi au fost suspendaţi pe durata investigaţiei.

Incidentul vine după tragedia aviatică din Alpii francezi, când copilotul Andreas Lubitz a prăbuşit intenţionat o aeronavă şi a provocat moartea celor 150 de persoane aflate la bord.

Ca urmare a unor evenimente de acest fel, Directorul General al Aviaţiei Civile din India a avut o discuţie cu Directoratul Serviciilor Medicale, căruia i-a cerut să instituie norme prin care piloţii să fie obligaţi să facă periodic controale de sănătate psihică, potrivit firstpost.com.

Incidentul de la compania Air India, dintre pilot şi copilot s-a produs după ce un comitet ce reprezintă piloţii companiei indiene, s-a plâns superiorilor că piloţii sunt extenuaţi, deoarece sunt obligaţi să presteze mai multe ore de zbor pe zi decât cele prevăzute în programul de lucru şi fără să fie măcar plătiţi în plus pentru acestea.