INCIDENT TERIFIANT la o grădiniţă din Ploieşti. Un copil şi-a strâns de gât colegul şi l-a dat cu capul de parchet până a leşinat

Publicat: Vineri, 25 Septembrie 2020 20:27 // Actualizat: Vineri, 25 Septembrie 2020 20:27 // Sursa: romaniatv.net

Incident deosebit de grav petrecut la grădinița Rază de Soare din Ploiești, unde un copil a fost strâns de gât de un coleg până a leșinat! Mai grav este faptul că incidentul face parte dintr-un lung șir de probleme pe care părinții le-au reclamat în ultimii trei ani, scrie Ziarulincomod.ro.

Părinții spun că nu este prima dată când copilul respectiv, în vârstă de 6 ani, este agresiv și că de-a lungul ultimilor ani s-au plâns în repetate rânduri de faptul că le-a bătut copiii. După ce copilul său a fost strâns de gât și dat cu capul de parchet, unul din părinți a luat atitudine și a formulat plângere la poliție.

Pe data de 21 septembrie, părintele spune că fiul său s-a plâns seara acasă că îl doare foarte rău capul. După ce l-a întrebat ce s-a întâmplat, fiul său i-a povestit că a fost dat cu capul de parchet de colegul de grupă care îl mai agresase și în trecut.

A doua zi, când a mers să-l ia de la grădiniță, fiul său avea urme de violență pe gât  și când l-a întrebat ce a pățit, copilul i-a povestit că a fost strâns de gât de același coleg până a leșinat.

"A vrut să mă omoare și m-a strâns de gât până m-a lăsat fără aer", spune tatăl că i-a povestit băiatul său. A vorbit imediat cu tatăl copilului agresiv și cu educatoarea, în prezența copiilor, și așa au aflat că se jucau de-a hoții de mașini, când copilul agresiv l-a pus la pământ pe celălalt și l-a strâns de gât, strigând "te omor", o joacă ce ar fi putut avea un final tragic. Educatoarea i-a spus tatălui că a văzut incidentul și l-a oprit pe copil din a-l ștrangula pe colegul său. Acum, însă, copilul nu mai vrea să meargă la grădiniță, fiindu-i teamă că va fi iar rănit de coleg.

Seara, și alți părinți l-au contactat pe tatăl copilului pentru a-i spune ce le-au povestit copiii acasă, același scenariu: cum se jucau și dintr-o dată copilul l-a pus la pământ pe celălalt, strângându-l de gât și strigând că-l omoară.

Cum la grădiniță nu i s-a oferit nicio soluție pentru ca incidentul să nu se mai repete, părintele victimei a decis să-și caute dreptatea și o soluție la autorități. A sesizat Protecția Copilului, Inspectoratul Școlar Prahova și Poliția Prahova. Joi, 24 septembrie, a mers cu copilul la Serviciul de Medicină Legală pentru a obține un certificat medico-legal referitor la semnele de pe gât și a depus plângere penală la poliție pentru neglijență în serviciu din partea angajaților grădiniței.

"În cauză s-a întocmit un dosar cu privire la comiterea infracțiunii de neglijență în serviciu față de reprezentanții unității școlare, iar în continuare se efectuează cercetări de către polițiști", au transmis reprezentanții IPJ Prahova pentru sursa citată.

Separat de aceste incidente, tatăl copilului acuză și educatoarea că în prima zi de grădiniță nu l-a lăsat pe copil să bea apă când a cerut și din acest motiv l-a durut capul toată ziua. Tatăl spune că educatoarea ar fi motivat că apa se bea la program, nu la cerere.

Ziarul Incomod a solicitat joi, 24 septembrie, un punct de vedere din partea conducerii grădiniței Rază de Soare atât cu privire la incidentele cu copilul violent, cât și despre faptul că educatoarea nu i-ar fi lăsat să bea apă. Seara, am primit următorul răspuns:

"Conducerea unității școlare a fost informată de aceste aspecte astăzi, 24 septembrie. Conform procedurilor interne informațiile vor fi verificate și se vor lua măsurile care se impun.", este răspunsul instituţiei.

Citeşte şi: Ambulanţă ce transporta un suspect de COVID, accident în Bistriţa. Ce s-a întâmplat cu pensionarul care a provocat nenorocirea VIDEO

Sursa foto: Ziarulincomod.ro

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
grădiniţă Ploieşti strâns de gât
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8731
RON
27 Oct
noapte 8 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H