Incidenţa coronavirus 17 noiembrie. Sibiul a ajuns la rata de infectare 9. Situaţia la Bucureşti

Judeţul Sibiu a ajuns la o rată de infectare cu COVID-19 de 9 la mia de locuitori. Clujul are o incidenţă de peste 7. Situaţia este gravă şi la Bucureşti.

17 nov. 2020, 13:28
Incidenţa coronavirus 17 noiembrie. Sibiul a ajuns la rata de infectare 9. Situaţia la Bucureşti

Incidenţa coronavirus 17 noiembrie.

Sibiul este primul judeţ care ajunge la incidenţă COVID-19 de 9 la mia de locuitori. Pe locul al doilea se află judeţul Cluj cu o rată de infectare de 7.42. Clujul este urmat de judeţul Ilfov (6.9) şi Timiş (6.85).

În Capitală au fost raportate 1.003 cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19, iar rate de infectare a ajuns la 5.54.

Incidenţa coronavirus 17 noiembrie. Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică. Mai jos aveți graficul realizat în baza raportărilor primite de CNCCI de la Direcțiile de Sănătate Publică.

Incidenţa coronavirus România. Carantină în Sibiu. Rata de infectare în oraş a depăşit 13 în prima zi cu restricţii

În prima zi de restricţii, rata de infectare calculată de DSP la Sibiu a ajuns la 13.43.  La nivelul judeţul Sibiu rată de infectare este de 8,83, a anunţat Prefectura Sibiu.

Sibiul este cel mai grav afectat judeţ din România în privinţa incidenţei COVID-19, conform Grupului de Comunicare Strategică.

Sibiul, pustiu în prima zi de restricţii

În prima zi de carantină Sibiul s-a umplut de polițiști și jandarmi. Străzile sunt aproape goale pentru că puţini locuitori au mai ieşit din case din cauza restricţiilor.  Filtre ale polițiștilor sunt amplasate pe marile bulevarde și la intersecțiile din oraș. Chiar și puținii șoferi care au ieșit pe stradă sunt opriți și întrebați despre motivul ieşirii din case.

Citeşte şi: Incidenţa COVID-19 la 16 noiembrie. Sibiul, judeţul cu cea mai mare rată de infectare

Poliţiştii supraveghează şi intrările şi ieşirile din oraş, iar toţi șoferii sunt verificaţi.

 

Incidenţa coronavirus România. Alba Iulia și alte patru orașe au intrat de astăzi în carantină

Incidenţa coronavirus 17 noiembrie. Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Cugir și Abrud, dar și comuna Ciugud au intrat de astăzi în carantină din cauza numărului mare de persoane infectate raportate la mia de locuitori.

În interiorul celor șase localități sunt limitate deplasările, sunt interzise mai multe activități economice, culturale și este necesară declarația pe propria răspundere. De astăzi este interzisă intrarea și ieșirea din zona carantinată prin alte zone și căi de acces decât cele deschise circulației publice de pe drumurile naționale, județene, comunale și forestiere.

De asemenea, circulația și staționarea în spații publice a persoanelor va fi interzisă, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza Declarației pe proprie răspundere, legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator.

Mai mult decât atât, s-au închis restaurante, cafenele, baruri, curățătorii, magazinele care comercializează hrană pentru animalele de companie, precum și cele care comercializează produse alimentare, băuturi alcoolice și nealcoolice, în sistem livrare la domiciliu. Măsura este valabilă timp de 14 zile.