Incidenţa coronavirus 27 noiembrie. Constanţa are cea mai mare rată de infectare COVID. Situaţia la Bucureşti

Judeţul Constanţa a depăşit Sibiu în privinţa incidenţei COVID-19 la mia de locuitori.

27 nov. 2020, 13:23
Incidenţa coronavirus 27 noiembrie. Constanţa are cea mai mare rată de infectare COVID. Situaţia la Bucureşti
Rusia, record de contaminări cu Covid-19

Incidenţa coronavirus 27 noiembrie. Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat aproape 9.000 cazuri noi COVID-19 şi  172 decese noi, în ultimele 24 de ore. La Terapie Intensivă sunt internaţi 1.226 depacienti  în stare gravă.

Cea mai mare incidenţă COVID-19 la mia de locuitori a fost calculată în judeţul Constanţa. Rata de infectare a ajuns aici la 7.54.

Judeţul Sibiu cade pe locul doi, după ce rata de infectare a scăzut la 7.49 cazuri la mia de locuitori după restricţii şi carantină.

Citeşte şi: Sistemul sanitar din România, sufocat de pandemie. Mai sunt doar 80 de paturi la ATI în toată ţară

În Capitală s-au înregistrat 1.283 noi cazuri COVID-19. După trei zile consecutive de scădere, rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19 în Bucureşti creşte din nou şi ajunge la 6.63.

Incidenţa coronavirus 27 noiembrie.

Citeşte şi: CRĂCIUN 2020. Primele decizii ale autorităţilor legate de Sărbători. Ce nu avem voie să facem

Incidenţa coronavirus 27 noiembrie. Lidl, Kaufland, Mega Image, Altex, Dedeman, Help Net şi Sensiblu amendate pentru că vindeau măşti neconforme. A fost sesizat Parchetul General

Lidl, Kaufland, Mega Image, Altex, Dedeman sunt doar câteva dintre companiile amendate pentru comercializarea măştilor neconforme, se arată în raportul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC). Controalele s-au derulat în perioada 23 octombrie – 23 noiembrie.

Printre neregulile constatate se află lipsa totală sau parţială a elementelor de identificare şi caracterizare, lipsa traducerii în limba română, lipsă instrucţiuni de utilizare, lipsă menţionare compoziţie material, lipsă declaraţie conformitate, lipsă marcaj de conformitate CE.

La rândul său, ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunţat joi că raportul ANPC a fost trimis la Parchetul General.

„Aşa cum am mai spus, protejarea populaţiei este prioritară. De aceea, românii au dreptul să ştie că ne preocupăm de acest aspect şi, cu ajutorul celor de la ANPC, supraveghem piaţa pentru siguranţa fiecăruia dintre noi.(…) Mesajul meu pentru cetăţeni: măştile neconforme au fost retrase de pe piaţă de către cei de la ANPC şi, mai mult chiar, au fost aplicate şi amenzi celor care nu au respectat legea.

Nu ascundem sub preş nimic, aşa cum sunt obişnuiţi social democraţii să facă! Românii trebuie să ştie că sunt protejaţi. Şi, repet, îi îndemn pe români să caute măşti produse în România, pentru că sunt de calitate, sunt autorizate, sunt acreditate şi sunt cele mai bune de pe piaţă! Raportul neregulilor constatate şi sancţionate de comisarii ANPC pleacă spre Parchetul General„, a precizat ministrul.

 

 


loading...