Incidenţa COVID-19 în Bucureşti a sărit de 7 la mie. Ministrul Rafila a convocat managerii de spitale din Capitală

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că va avea o discuţie cu managerii de spitale din Bucureşti pentru a vedea cum va fi găsită o soluţie pentru a uşura accesul oamenilor la centrele de evaluare pentru COVID.

26 iul. 2022, 15:31
Incidenţa COVID-19 în Bucureşti a sărit de 7 la mie. Ministrul Rafila a convocat managerii de spitale din Capitală

România a înregistrat record de infectări cu virusul SARS-COV 2 în valul 6. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 12.353 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID –19), cu 7.398 mai multe față de ziua anterioară. 2.502 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare. În Bucureşti au fost raportate 1492 de cazuri noi COVID-19 în ultimele 24 de ore, iar incidenţa a ajuns la 7.17 la mie.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a precizat că „probabil că săptămâna viitoare ne vom afla în jurul cifrei de 70.000 de cazuri”. Rafila a îndemnat persoanele simptomatice să meargă să se testeze într-o zonă autorizată. „Confirmarea îi va trimite la medicul de familie pentru cei cu forme uşoare. Pe cei cu comorbidităţi îi sfătuim să meargă la centrele de evaluare, nu trebuie toată lumea să primească medicaţie antivirală. Medicaţia anvirală este toxică, are anumite limitări. Pentru cei cu simptome grave, cu comordibităţi, spitalizarea este soluţia”, a spus Rafila.

Citeşte şi: Valul 6 COVID-19 afectează tot mai mulţi copii. 26 de copii, majoritatea sub un an, internaţi la Grigore Alexandrescu. Situaţie îngrijorătoare şi la Timişoara

În acest context, ministrul Sănătăţii i-a convocat pe managerii de spitale în videoconferinţă.

„O să fie o discuţie cu managerii din Bucureşti, având în vedere că Bucureştiul este cel mai afectat de acest val COVID prin numărul mare de cazuri, un sfert din cazuri. Totuşi, Bucureştiul nu are un sfert din populaţia României. Aici e trafic mare, interacţiuni multiple, numărul de cazuri e mare şi trebuie să asigurăm condiţiile de spitalizare şi, mai ales, ceea ce ne interesează şi menţionam puţin mai devreme, centrele ambulatorii de evaluare ca număr şi, de asemenea, interesează durata programului de funcţionare, inclusiv în weekend. Să vedem cum găsim o soluţie încât să uşurăm accesul oamenilor la aceste centre de evaluare”, a precizat ministrul Sănătăţii, citat de news.ro.