Bilanţ coronavirus 26 iulie 2022. RECORD în valul 6. Peste 12.000 de cazuri COVID-19 şi 32 de decese în 24 de ore în România

Creşte numărul infectărilor COVID-19 în România. În ultimele 24 de ore s-a înregistrat un record al valului 6 COVID-19: peste 12.000 de cazuri şi 32 de decese. Deocamdată autorităţile nu au instituit restricţii, ci doar recomandă românilor să poarte mască în locurile aglomerate şi în spitale.
Alina Andrei
26 iul. 2022, 14:02
Bilanţ coronavirus 26 iulie 2022. RECORD în valul 6. Peste 12.000 de cazuri COVID-19 şi 32 de decese în 24 de ore în România

Bilanţ coronavirus 26 iulie 2022. Record de cazuri covid-19 în Romania, a anunţat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, într-o conferinţă de presă. În ultimele 24 de ore au fost raportate 12.353 de noi infectări cu virusul SARS-COV2. Circa 20% sunt situaţii de reîmbolnăvire COVID-19.

„În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 12.353 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID –
19), cu 7.398 mai multe față de ziua anterioară. 2.502 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 359 persoane au fost
reconfirmate pozitiv”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Este cel mai mare număr de cazuri COVID-19 din 22 februarie 2022, potrivit graphs.ro.

În Bucureşti au fost raportate 1492 de cazuri noi COVID-19, iar incidenţa a ajuns la 7.17 la mie.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 3.445 cu 53 mai multe față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 215 persoane, cu 11 mai multe față de ziua anterioară. Din
cei 215 pacienți internați la ATI, 184 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 558 sunt minori, 552 fiind internați în secții, cu 10 mai puțin față de ziua anterioară și 6 la ATI, cu 3 mai mulți decât în ziua anterioară.

Citeşte şi: Andrei Baciu, avertisment despre valul şase al pandemiei. Restricţii şi un nou vaccin în România? „Virusul acesta nu va dispărea”

Până astăzi, 65.894 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat. În intervalul 25.07.2022 (10:00) – 26.07.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 32 decese ( 21 bărbați și 11 femei), fără decese raportate anterior intervalului de referință.

Dintre cele 32 decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 de ani, 1 la categoria de vârstă 40-49
de ani, 1 la categoria de vârstă 50-59 de ani, 9 la categoria de vârstă 60-69 de ani, 9 la categoria de vârstă 70-99 de ani și 11 la categoria de vârstă peste 80 de ani.

Toți pacienții care au decedat prezentau comorbidități și 23 erau nevaccinați.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 6.491 teste RT-PCR ( 3.995 în baza definiției de caz și a protocolului
medical și 2.496 la cerere) și 28.430 teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate
13.289.361 teste RT-PCR și 10.645.260 teste rapide antigenice.

 

Rafila: Probabil că săptămâna viitoare ne vom afla în jurul cifrei de 70.000 de cazuri

„Rămânem cu un grad mare de pozitivitate a acestor teste, în jur de 30%. Această creştere înregistrată în ultimele trei săptămâni îşi păstrează cadenţa. În săptămâna 27 iunie – 3 iulie, în săptămâna următoare numărul de cazuri s-a dublat. E o creştere de 70-80% a numărului de cazuri”, a explicat Alexandru Rafila.

Rafila a mai precizat că numărul de UAT-uri unde avem cel puţin un caz confirmat a crescut. „Această creştere a încetinit un pic. Să sperăm că lucrul ăsta se va confirma şi pe viitor.

În ceea ce priveşte prognoza, ne-a dus la 44.000 de cazuri într-o săptămână. Probabil că săptămâna viitoare ne vom afla în jurul cifrei de 70.000 de cazuri. Acea medie de 10.000 de cazuri pe zi va fi înregistrată la începutul lunii august. Vom vedea unde se va opri creşterea. Estimările noastre iniţiale arătau în jurul datei de 15 august. Această medie zilnică de 10.000 de cazuri pe zi va fi depăşită în săptămânile următoare. Ne găsim într-o situaţie în care gradul de ocupare a paturilor de 14-15%. La ATI în jur de 11%”, a mai spus Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a enumerat şi recomandările pentru persoanele simptomatice COVID-19:

  • să meargă să se testeze într-o zonă autorizată. Confirmarea îi va trimite la medicul de familie pentru cei cu forme uşoare.
  • pe cei cu comorbidităţi îi sfătuim să meargă la centrele de evaluare
  • Nu trebuie toată lumea să primească medicaţie antivirală. Medicaţia anvirală este toxică, are anumite limitări
  • Pentru cei cu simptome grave, cu comordibităţi, spitalizarea este soluţia

„Dincolo de faptul că spitalele sunt ocupate într-o proporţie mai mică decât în valurile anterioare. Trebuie să avem un diagnostic, să ne izolăm şi să ne prezentăm la medic dacă este cazul”, a mai spus Rafila.

Citeşte şi: De ce se infectează cu Covid și persoanele vaccinate. Explicația lui Rafila: „Acest vaccin și-a atins limitele, nu mai oprește transmiterea acestei boli” – EXCLUSIV

 

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara: Din păcate, acest val 6 atinge foarte mult copiii/ Ne aşteptăm la o creştere a numărului de cazuri înspre toamnă

În Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș sunt internați, în acest moment, 38 de pacienți, dintre care doi sunt în secția de Anestezie Terapie Intensivă. 9 dintre pacienți sunt copii cu vârstele între 2 luni și 9 ani.

“Din păcate, acest val 6 atinge foarte mult copiii. Și îndeosebi pe cei cu vârstele extrem de mici. Majoritatea celor aflați în zona roșie de la noi din spital au vârsta mai mică de 2 ani. Cu toții au dezvoltat o formă medie de boală. Acestora li se adaugă cei de peste 60 de ani care au riscuri asociate. Evident, se numără printre persoanele internate și pacienti de 30 și 40 de ani care au avut nevoie de suport de oxigen. Acest val 6 a venit puțin prea repede. Ne așteptam la o creștere a numărului de cazuri înspre toamnă. Dacă se menține acest ritm, vom asista la o creștere accentuată a numărului de cazuri în zilele și săptămânile următoare, dar să sperăm că vom avea parte doar de forme ușoare, cu simptomatologie redusă, care nu necesită internare, ci doar administrarea unui tratament la domiciliu. Masca de protecție și dezinfecția mâinilor continuă să fie în prim plan. De asemenea, autoizolarea este și ea esențială pentru a reduce creșterea numărului de cazuri de COVID 19. Trebuie să fim foarte atenți la simptome, să ținem în permanență legătura cu medicul de familie și, dacă este nevoie, să solicităm o evaluare intr-un centru specializat”, spune prof. dr. Cristian Oancea – manager Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara.

Principalele simptome ale COVID-19 sunt cefalee, dureri în gât, febră înaltă bruscă, fenomene digestive, greutate în respirație, stare de oboseală permanentă, tuse, febră musculară.

DailyBusiness
Benzina şi motorina se vor scumpi masiv de la 1 august. Cât va costa un plin după majorarea accizelor
Spynews
Alina Sorescu, profund afectată de o declarație a fostului soț, Alexandru Ciucu. Cât de deranjată a fost cântăreața: „El pleca des”
Bzi.ro
Declarații răscolitoare despre Mihai Leu. Amănunte neștiute au ieșit la iveală
Fanatik.ro
Măsurile fiscale, explicate pe înţelesul tuturor: mai bine angajat decât patron! Antreprenorii, sufocați de noile taxe ale Guvernului Bolojan: ”Măsură nătângă și antieconomică”
Capital.ro
Se reintroduce serviciul militar obligatoriu? Anunț pentru tinerii între 16 și 26 de ani. Votul este clar
Playtech.ro
Cele mai frumoase plaje din Croaţia îţi iau răsuflarea. Zici că ai ajuns în Rai, puţini le ştiu, poate doar localnicii
DailyBusiness
Știi care este ”vampirul” energetic din casa ta? Te usucă la factura de curent!
Adevarul
Artificiile statului pentru plata unor bugetari de lux: angajați cu leafă la mai multe ministere și indemnizații în multiple Consilii de Administraţie
wowbiz.ro
Scene sfâșietoare au avut loc la spital, înainte ca Mihai Leu să moară: „Când am intrat la el în rezervă...”
Spynews
Ingredientul de 2 lei pe care trebuie să îl adaugi în cartofii la cuptor pentru a fi crocanți la exterior. Bucătarii profesioniști folosesc acest truc
Spynews
Cod galben de caniculă în România! 15 județe se topesc în orele următoare sub temperaturi extreme | HARTA
Evz.ro
Litoral cu prețuri uluitoare. Cât a ajuns să coste un meniu
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
FOTO. Milionarul a petrecut noaptea cu o blondă, înainte să anunțe despărțirea de soție. S-a aflat cine e misterioasa femeie
kanald.ro
Imagini tulburătoare de la locul accidentului în care a murit Diogo Jota! Cum arată mașina în care se afla
Cancan.ro
Gestul SFÂȘIETOR făcut de fiul lui Ion Cernea, înainte ca sicriul cu trupul neînsuflețit al tatălui său să fie băgat în groapă
Playsport.ro
Amendă de 1.600 de lei și suspendarea permisului pentru o greșeală banală în trafic. Mare atenție la...
Capital.ro
Toată Rusia e în doliu. L-AU UCIS. Ucraina își vede visul împlinit cu armele americanilor
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Imaginile durerii de la Hunedoara! Rămasă fără cuvinte, soția lui Mihai Leu a fost consolată de sute de oameni
stirilekanald.ro
Imagini TERIFIANTE cu bărbatul omorât de urs pe Transfăgărășan
Irinel Popescu, medicul care l-a tratat pe Mihai Leu, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața sportivului: ”În final, a cedat și inima”
MediaFlux
Guvernul explică tăierile și taxele propuse! Miniştrii Finanţelor, Sănătăţii, Educaţiei, Muncii şi viceprim-ministrul Tanczos Barna, conferinţă de presă privind reducerea deficitului VIDEO
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Pro sau contra consumului de pudră proteică. Specialiștii spun care sunt riscurile consumului acestui produs