Incidenţa COVID-19 în Bucureşti se apropie de 3 la mie. Ce şcoli şi grădiniţe ar urma să treacă în sistem online

Rata de incidenţă COVID-19 în Bucureşti a ajuns marţi la 2,97 de cazuri la mia de locuitori, aşa cum reiese din datele publicate de Direcţia de Sănătate Publică. În aceste condiţii, este de aşteptat să depăşească 3 la mie începând de miercuri.

11 ian. 2022, 12:13
Incidenţa COVID-19 în Bucureşti se apropie de 3 la mie. Ce şcoli şi grădiniţe ar urma să treacă în sistem online

În cazul în care incidenţa COVID-19 în Bucureşti depăşeşte 3 la mie, şcolile şi grădiniţele care au rată de vaccinare în rândul personalului de mai puţin de 60% vor trece la învăţământul online.

O decizie în acest sens va fi luată, în funcţie de raportările din ziua de vineri, 14 ianuarie, pentru săptămâna care începe pe 17 ianuarie, mai exact prima zi din semestrul al doilea, notează Hotnews.

Citeşte şi: BILANȚ COVID 11 ianuarie 2022. Aproape 9.000 de cazuri în ultimele 24 de ore. Valul 5 al pandemiei evoluează într-un ritm dramatic

Din datele publicate vineri, 7 ianuarie, reiese că un număr de 57 de şcoli şi grădiniţe au un procent de vaccinare de sub 60%. O parte dintre acestea ar putea trece de pragul de 60% până pe 14 ianuarie, existând locuri unde procentul este de peste 50%.

„În Bucureşti din cele 655 de unităţi de învăţământ, la ultima raportare 57 de unităţi erau sub 60%, unele destul de aproape de 60%. Este suficient ca o singură persoană pe parcursul acestei săptămâni, angajată a acelei şcoli să se vaccineze pentru a depăşi pragul de 60%”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Conform procedurii, modul de organizare a cursurilor este stabilit în fiecare zi de vineri.

„Dacă însă în ziua de luni cu raportare la ziua de vineri nu va fi depăşită rata de vaccinare de 60% şi localitatea are o incidenţă de peste 3 la mie, din păcate în acea şcoală luni cursurile încep online. Până vineri mai vedem ce se poate face”, a precizat Cîmpeanu, potrivit Mediafax.

Vezi AICI lista completă cu şcolile şi grădiniţele din Bucureşti cu rată de vaccinare sub 60%

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat că la nivel național circa 3000 de unități de învățământ din 17.000 sunt în această situație, conform raportărilor existente.

Citeşte şi: Ikea ia măsuri drastice împotriva angajaţilor nevaccinaţi. Va plăti doar salariul minim celor aflaţi în izolare


loading...