Incidența COVID din București continuă să crească! Autoritățile decid noi restricții pentru bucureșteni

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă se întruneşte astăzi pentru a lua o decizie cu privire la noile restricții din Capitală. Anunțul a fost făcut de prefectul Capitalei Alin Stoica.

25 mart. 2021, 12:16
Incidența COVID din București continuă să crească! Autoritățile decid noi restricții pentru bucureșteni

Incidența COVID din Capitală continuă să crească! Rata de infectare cu COVID din București a ajuns la 6,5, în contextul în care numărul de cazuri de infectare cu coronavirus crește zilnic. Autoritățile raportează zilnic cifre impresionante de infectare cu COVID. Anterior s-a anunțat o incidență de 6,37, fiind a noua zi în care s-a raportat o creștere, conform DSP București.

Printre propuneri sunt şi propuneri care vizează nu numai Bucureştiul, ci şi o parte din judeţul Ilfov. De aceea acolo ar trebui să luăm decizii şi pe zona respectivă şi da, aşa cum am mai spus, Bucureştiul reprezintă un pol economic şi demografic foarte important şi Guvernul este foarte interesat de soarta acestei zone”,  a afirmat miercuri Alin Stoica.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este peste 7 în judeţul Ilfov şi peste 6 în Timiş şi în Bucureşti, unde este în creştere, potrivit informaţiilor transmise miercuri de GCS.

Citește și: Declaraţie pe propria răspundere. Tot mai multe zone din România intră în CARANTINĂ. Cum se completează documentul şi care sunt situaţiile în care se poate ieşi din casă

Incidența COVID din Capitală continuă să crească! Prefectul Capitalei a precizat că sunt aşteptate de la DSP o analiză tehnico-ştiinţifică a situaţiei din Capitală, precum şi propuneri de măsuri. De asemenea, reprezentanţii Prefecturii sunt în legătură cu Ministerul Sănătăţii, Primăria Capitalei şi Ministerul de Interne.

„E clar că incidenţa creşte şi creşte abrupt în ultimele zile, deci trebuie să ne gândim la măsuri suplimentare faţă de cele de astăzi. La momentul acesta, am dispus deja înăsprirea controalelor, mai ales în zone pe care deja le ştiţi că sunt problematice şi căutăm, inclusiv împreună cu Ministerul Sănătăţii şi Inspecţia sanitară, baza legală pentru a suspenda activitatea celor care nu înţeleg să respecte normele sanitare”, a completat Alin Stoica.

Citește și: Tratamentul minune anti-COVID se găsește în farmacii! A vindecat UN MILION de persoane