Noi măsuri de relaxare în Bucureşti după scăderea incidenţei COVID. Prefectul Capitalei a anunţat ce se întâmplă cu şcolile

Prefectul Capitalei a anunţat ce se întâmplă cu şcolile, în condiţiile în care rata de infectare se menţine sub 1,5 pentru a treia zi consecutiv. De vineri de la ora 00.00 intră în vigoare noi măsuri de relaxare a măsurilor anti-COVID în Bucureşti

13 mai 2021, 12:53
Noi măsuri de relaxare în Bucureşti după scăderea incidenţei COVID. Prefectul Capitalei a anunţat ce se întâmplă cu şcolile

Incidenţa COVID în Bucureşti se menţine sub 1.5 pentru a treia zi consecutiv. Mai exact, DSP Bucureşti a anunţat joi o rată de infectare de 1.3 cazuri COVID la mia de locuitori. Întrebat ce se întâmplă cu şcolile din Bucureşti în aceste condiţii, prefectul Capitalei a explicat că incidenţa trebuie să scadă şi mai mult pentru revenirea tuturor elevilor fizic în bănci.

Incidenţa COVID în Bucureşti se menţine sub 1.5 pentru a treia zi consecutiv. Ce se întâmplă cu şcolile

„În scenariul prevazut in ordinul comun, copiii vor merge toti la scoala cand ajungem la incidenţă sub 1 la mie. Doar prescolarii, elevii din clasele primare şi terminale merg la şcoală, restul online”, a declarat prefectul Capitalei joi.

Conform datelor DSP Bucureşti, miercuri, rata infectărilor cu noul coronavirus în Capitală era de 1,42.

Citeşte şi Ministrul Sănătăţii anunţă unde scăpăm de mască de la 1 iunie: „Va fi una din primele măsuri de relaxare”

Toţi elevii din Bucureşti ar putea reveni fizic la şcoală de săptămâna viitoare. Ministrul Educaţiei a explicat care sunt condiţiile

Toţi elevii din Bucureşti ar putea reveni fizic la şcoală de săptămâna viitoare. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a explicat că acest lucru va fi posibil dacă rata de incidenţă de vineri va fi mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori.

„Conform Ordinului comun Ministerul Educației – Ministerul Sănătății referinţa este rata de infectare din ziua de vineri”, a explicat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Astfel că, dacă rata de incidenţă continuă să scadă şi vineri va fi mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori, este posibil ca de săptămâna viitoare toţi elevii din Bucureşti să revină fizic la şcoală.

Potrivit Ordinului comun Ministerul Educației – Ministerul Sănătății nr. 3.755/560/29.04.2021 de modificare și completare a măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică, scenariul 1 (scenariul verde) presupune participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Scenariul verde se aplică dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori.

Ministerul Educaţiei a publicat marţi lista ratelor de incidență Covid-19 pe localități (data actualizării: 11 mai), comunicată de Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI).

Potrivit ministrului Educaţiei, în scenariul 2 (scenariul galben) funcţionează în prezent unităţile de învăţământ din 751 de localităţi faţă de 939 cât erau vineri, 7 mai.

În prezent, rata de incidenţă calculată de DSP la nivelul Capitalei este de 1.49 cazuri la mia de locuitori. Potrivit edu.ro, pe sectoare situaţia se prezintă astfel:

MUNICIPIUL BUCUREŞTI SECTOR 1  – 1,72
MUNICIPIUL BUCUREŞTI SECTOR 4 – 1,71
MUNICIPIUL BUCUREŞTI SECTOR 2 – 1,61
MUNICIPIUL BUCUREŞTI SECTOR 6 – 1,57
MUNICIPIUL BUCUREŞTI SECTOR 5 – 1,48
MUNICIPIUL BUCUREŞTI SECTOR 3 – 1,12

Citeşte şi Scandal la UMF Iaşi. Studenţi la medicină, nemulţumiţi că ar putea intra la examen doar pe bază de vaccin sau test PCR negativ