Incidente pe Arena Naţională la Dinamo-Steaua. Jandarmii au intervenit cu bastoane şi gaze pentru a împiedica cele două galerii să ajungă la bătaie VIDEO

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a anunţat, vineri seară, că a depistat cu aproximativ o oră şi jumătate înainte de ora programată pentru startul meciului Dinamo–Steaua, de pe Arena Naţională, doi bărbaţi care încercau să introducă în stadion materiale pirotehnice.

09 sept. 2022, 22:49
Incidente pe Arena Naţională la Dinamo-Steaua. Jandarmii au intervenit cu bastoane şi gaze pentru a împiedica cele două galerii să ajungă la bătaie VIDEO

UPDATE

: Potrivit comentatorilor Digi Sport, incidentele dintre suporterii de la Peluza Sud Steaua şi jandarmi au continuat şi în timpul pauzei. Scorul de la care începe a doua repriză este 1-1. Pentru Dinamo a deschis scorul Ghezali, în minutul 41, Steaua egalând în minutul 44 prin Cristian Pacionel.

Ştirea iniţială

Cu aproximativ 40 de minute înainte de ora programată pentru startul partidei, suporterii din Peluza Sud a lui Dinamo, masaţi în cel mai apropiat sector de la Tribuna II faţă de peluza unde se află celălalt „SUD”, cel al Stelei, au aruncat cu mai multe petarde şi torţe în sectorul rivalilor. Acesta a fost momentul când spiritele s-au înfierbântat şi mai mulţi membri ai celor două galerii au încercat să sară în spatele porţii, ca să ajungă unii la alţii.

Jandarmii au intervenit în forţă, pe imaginile din interiorul Arenei Naţionale fiind vizibil cum forţele de ordine împart bastoane în toate părţile şi împrăştie şi gaze lacrimogene.

“În zona Bulevardului Basarabia, la porţile de acces în complexul sportiv, în jurul orei 20:00, jandarmii au depistat doi bărbaţi, în timp ce încercau introducerea în arenă de materiale pirotehnice interzise de prevederile Legii nr. 126 din 1995 privind regimul materiilor explozive, cu modificările şi completările ulterioare. Astfel, un bărbat, în vârstă de 31 de ani, a încercat introducerea a 20 de materiale pirotehnice ascunse în rucsac, iar celălalt, în vârstă de 43 de ani, a încercat introducerea a 60 de materiale pirotehnice în interiorul tobei, care constituie element de recuzită specifică galeriilor de fotbal. În acest context, au fost întocmite actele necesare începerii cercetărilor de către organele abilitate”, a precizat Jandarmeria Capitalei.

Cu câteva momente înaintea fluierului de start, cele două galerii s-au dezlănțuit din nou. În peluza ocupată de suporterii lui Dinamo a fost afișat mesajul ”Câinii”, iar de partea cealaltă s-a regăsit un banner uriaș: ”Cei care nu au trădat SUD”, ca și cum fanii alb-roșilor și rivalii lor ar fi făcut cunoștință.

Conform informațiilor dinaintea partidei, aproximativ 23.000 de oameni asistă la duelul de pe Arena Națională.

Citeşte şi: Cristian Tudor Popescu, reacție caracteristică după divorțul dintre Simona Halep și Toni Iuruc