Incendiu puternic la un depozit de vopseluri. Populaţia, avertizată prin Ro-Alert

Un incendiu de amploare a izbucnit, vineri după-amiază, la un depozit cu materiale de construcţii, vopseluri şi diluanţi, în municipiul Râmnicu Vâlcea, arderea manifestându-se pe o suprafaţă de 3.500 mp, cu degajări mari de fum, dispeceratul ISU Vâlcea transmiţând un un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT către populaţia din zona de manifestare.

RomaniaTV.net
03 mai 2019, 12:44
Incendiu puternic la un depozit de vopseluri. Populaţia, avertizată prin Ro-Alert

UPDATE: Incendiul izbucnit la un depozit de materiale de construcţii, vopseluri şi diluanţi din Râmnicu Vâlcea a fost stins, vineri seară, pompierii stabilind, în urma primelor cercetări, că focul a fost cauzat de producerea de scântei electrostatice la sistemul de depozitare a lichidului combustibil.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea au anunţat că incendiul izbucnit la un depozit din Râmnicu Vâlcea a fost lichidat vineri seară.

„Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este producerea scânteilor electrostatice la sistemul de depozitare al lichidului combustibil, care au aprins diluantul de pe platforma de depozitare în aer liber”, arată ISU Vâlcea.

Conform sursei citate, propagarea incendiului a fost favorizată de existenţa în cantităţi foarte mari a substanţelor combustibile şi inflamabile.

În urma intervenţiei pompierilor, s-a reuşit salvarea unui compartiment al depozitului în suprafaţă de circa 64 de metri pătraţi şi a produselor din acesta, a spaţiului administrativ (birou) şi a locuinţelor învecinate.

UPDATE: Femeia de 36 de ani care a suferit arsuri de gradul II în incendiul de vineri de la un depozit de materiale de construcţii, vopseluri şi diluanţi din municipiul Râmnicu Vâlcea a fost transportată cu un elicopter SMURD la un spital din Craiova, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea.

Potrivit sursei citate, femeia prezintă arsuri pe 30% din suprafaţa corpului – torace, mâini şi regiunea cervicală -, ea fiind transferată la Craiova după ce a primit îngrijiri medicale de specialitate la Spitalul Judeţean Vâlcea.

Ştire iniţială:

Incendiu violent la Vâlcea.Potrivit informaţiile preliminare transmise de IGSU şi ISU Vâlcea, o persoană a suferit arsuri de gradul II şi a fost transportată la spital pentru îngrijiri de specialitate.

La faţa locului, salvatorii intervin cu 7 maşini de stingere, 1 autoscară şi 1 autospecială CBRN. La locul evenimentului se află şi 1 ambulanţă a serviciului judeţean.

La acest moment, incendiul este localizat, fiind eliminat posibilitatea propagării flăcărilor la vecinătăţi.

Potrivit reprezentanţilor ISU Vâlcea, persoana rănită este o femeie în vârstă de 36 de ani, arsurile suferite fiind pe membrele superioare şi pe faţă.

Pompierii care intervin la faţa locului provin din Râmnicu Vâlcea, dar şi de la staţiile din Govora, Brezoi şi Drăgăşani. Două treimi din suprafaţa pe care s-a extins incendiul sunt în aer liber, mare parte a materialelor incendiate, printre care şi o cantitate însemnată de ulei de in, uşor inflamabil, aflându-se de asemenea în curtea depozitului.

Populaţia din zona afectată unde se manifestă incendiul, depozitul având adresa pe str Someş nr 51, a fost rugată de pompieri să rămână în locuinţe, cu ferestrele închise.


loading...