Incompetenţă incredibilă la Federaţia de Ciclism. Ţvetcov şi Grosu au fost trimişi la Mondiale, dar nu erau înscrişi pe liste

Serghei Ţvetcov a câştigat Turul Ciclist al României, încheiat recent, iar iubitorii acestui sport aşteptau să vadă ce va realiza la Campionatul Mondial de Ciclism pe Şosea care se desfăşoară la Innsbruck.

27 sept. 2018, 16:45
Incompetenţă incredibilă la Federaţia de Ciclism. Ţvetcov şi Grosu au fost trimişi la Mondiale, dar nu erau înscrişi pe liste

Reprezentantul FR Ciclism care s-a ocupat de înscrierea sportivilor români a ratat trecerea lor pe liste, în ciuda faptului că federaţia a plătit deplasarea sportivului şi a cheltuit o parte din banii necesari venirii lui Ţvetcov din SUA la Turul Ciclist al României şi la aceste Mondiale.

Potrivit digisport.ro, Ţvetcov a ajuns marţi la Innsbruck şi a constatat că nu se află pe lista de start. Nici el, nici Eduard Grosu, cei mai buni ciclişti români ai momentului.

La câteva ore distanţă, pe contul de Facebook al federaţiei a apărut un comunicat în care erau date câteva explicaţii, unele dintre ele halucinante. Oricum, oficialii românii susţin că au înscris doi sportivi în proba de Contratimp, deşi la Elite masculin România are dreptul să treacă doar unul! Doi poate înscrie doar la tineret, în timp ce la juniori şi la feminin niciunul.

De asemenea, Emil Dima şi Denis Vulcan, la U23, nu au putut lua nici ei startul al Contratimp.

Iată mai jos ce s-a scris în comunicatul Federaţiei Române de Ciclism:

În privința situației lui Serghei Tvetcov la Campionatele Mondiale de Șosea, unde nu a figurat pe lista de start și prin urmare nu a luat startul în proba de contratimp individual ne prezentăm poziția oficială.

Ca în cazul oricărui campionat mondial sau etapă de cupă mondială, înscrierea se face pe rețeaua extranet a Uniunii Cicliste Internaționale, urmând o anumită procedură. În cazul Campionatelor Mondiale de Șosea, s-a făcut înscrierea conform procedurii pentru sportivii români desemnați să participe: Valentin Vasiloiu, Ciprian Jitaru, Emil Dima, Denis Vulcan, Ana Covrig, Eduard Grosu și Serghei Țvetcov. Cu toate acestea, ultimii doi sportivi, Grosu și Țvetcov, nu au figurat pe lista de înscriere fără a exista o explicație anume din partea Uniunii Cicliste Internaționale, deși au fost înscriși respectându-se procedura în cauză.

Desigur, neparticiparea lui Serghei Țvetcov la proba de contratimp individual e un motiv de nemulțumire pentru noi toți, din motive întemeiate. De exemplu, FRC a susțiunt deplasarea şi o parte a şederii sportivului în Europa tocmai în ideea de a-i crea condiții optime pentru o participare de succes la Turul Romaniei şi la Mondiale. În același timp, recunoaștem că este prima dată când ne regăsim în această situație, de a înscrie sportivul respectând procedura, dar totuși a nu finaliza înscrierea sa. Fără a căuta scuze sau explicații, ne asumăm vina de a nu fi verificat listele de start la momentul publicării lor și tot ce putem face pe viitor este să dăm dovadă de prudență maximă„.