Incompatibilitate majoră între Monica Anisie şi preşedintele Klaus Iohannis: Nu mi-a plăcut Fizica

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat că, la fel ca toţi copiii, a avut o materie la şcoală care nu-i plăcea deloc. Este vorba despre Fizică, materie pe care Klaus Iohannis o preda înainte să intre în politică.

04 dec. 2020, 18:27
Incompatibilitate majoră între Monica Anisie şi preşedintele Klaus Iohannis: Nu mi-a plăcut Fizica

Incompatibilitate majoră între Monica Anisie şi preşedintele Klaus Iohannis. Ministrul Educaţiei a mărturisit că Fizica nu s-a aflat printre materiile preferate de aceasta la şcoală.

Incompatibilitate majoră între Monica Anisie şi preşedintele Klaus Iohannis. Profesorul de care ministrul se temea la şcolă

„Nu am fost foarte atrasă de o anumită disciplină pe care am studiat-o în liceu, nu știu de ce nu mi-a plăcut, dar atunci, la momentul respectiv, nu eram așa atrasă de disciplina respectivă, este vorba de Fizică.

Citeşte şi Monica Anisie laudă decizia Guvernului de a închide şcolile: Mare parte din copii sunt potenţiali asimptomatici ai virusului

Nu știu să spun acum care era motivul atunci, dar la momentul acela așa simțeam, că nu sunt atrasă de Fizică poate și pentru faptul că în gimnaziu am avut un profesor foarte sever și am învățat mai mult pentru că era profesorul foarte sever și probabil că la liceu mă așteptam să fie altceva decât la gimnaziu”, a spus Monica Anisie în cadrul webinarului „Conversații de toamnă”, organizat de „Profesori Fericiți pentru România”, un program de training pentru personalul didactic, potrivit edupedu. 

Întrebată în cadrul webinarului ce impact poate avea starea emoțională a profesorului la clasă, ministrul Anisie a răspuns: „Dacă profesorul este bine, și copilul va fi bine și dacă un profesor este furios, va oferi furie și în felul acesta, și elevul va fi furios. Nu trebuie să intrăm în spațiul clasei cu alte sentimente decât acelea care să confere o stare de bine elevilor”. Ea a adăugat că un copil are foarte mare nevoie de suportul emoțional al profesorului.

Reamintim că Monica Anisie a absolvit actualul Colegiu Național “Gheorghe Șincai” din București în anul 1992, potrivit CV-ului său.