Monica Anisie laudă decizia Guvernului de a închide şcolile: Mare parte din copii sunt potenţiali asimptomatici ai virusului

Monica Anisie a precizat într-un mesaj postat pe contul personal de Facebook faptul că conform specialiștilor, mare parte dintre copii sunt potențiali transmițători asimptomatici ai virusului, iar cifrele referitoare la rata infectării în rândul elevilor nu reprezintă o imagine elocventă a situației.

RomaniaTV.net
07 nov. 2020, 12:15
Monica Anisie laudă decizia Guvernului de a închide şcolile: Mare parte din copii sunt potenţiali asimptomatici ai virusului

Ministrul Educației susține că decizia Guvernului de a ține școlile închise arată responsabilitate și se bază pe analize și date mult mai complexe ale situației actuale. De asemenea, aceasta a precizat că sănătatea românilor și a sistemului medical reprezintă prioritatea zero a României.

Citește și: Ministrul Educaţiei: Rata de infectare cu COVID în şcoli este sub 1%. Nu în şcoli există pericolul de îmbolnăvire

De asemenea, ministrul a anunțat că toți profesorii care au nevoie de îndrumare pentru învățarea online vor beneficia, începând de marți, de webinarii, pentru fiecare materie, coordonate de experți din minister.

Monica Anisie a precizat faptul că primele peste 64 de mii de tablete au ajuns deja la elevii din mai multe județe. Săptămâna viitoare vor fi livrate restul de până la 82.000.

”Decizia Guvernului arată #responsabilitate și se bazează pe analize și date mult mai complexe ale situației per ansamblu. Fiecare Guvern din UE a decis cum se poziționează în lupta împotriva virusului, în funcție de resursele sistemelor pe care le conduc. Astăzi, sănătatea românilor și a sistemului medical reprezintă PRIORITATE 0 pentru România! Ne dorim, chiar dacă sunt necesare restricții, să continuăm educația și să lăsăm economia să funcționeze” , susține Monica Anisie.