INCREDIBIL. Un copil de 5 ani, executat silit

Un băieţel de numai 5 ani din Neamţ a fost somat să plătească cheltuielile de judecată ale procesului de custodie prin care urmează să fie încredinţat unuia dintre părinţi. Executorul judecătoresc are explicaţia - a fost o simplă greşeală de redactare.

RomaniaTV.net
08 mai 2012, 05:41
INCREDIBIL. Un copil de 5 ani, executat silit

„Vă somăm să plătiţi câte 25% din venitul net lunar, 19 lei cheltuieli de judecată în apel, la care se adaugă 1.000 de lei onorariu de executare silită, 240 lei TVA aferent onorariului, 180 de lei cheltuieli de excutare. În caz contrar se va trece la executare silită prin sechestru a bunurilor dumneavoastră mobile şi imobile”, aşa sună somaţia cu executare silită adresată unui copil de numai 5 ani din Piatra Neamţ. Părinţii său au divorţat şi cer în instanţă custodia lui, iar zilele acestea, băieţelul a primit un act prin care este obligat la plata cheltuielilor de judecată.

„Venitul lunar al copilului nu este decât alocaţia care din 2008 ii revine numai mamei iar ea de atunci nu i-a dat 5 bani la copil”, a declarat la România TV bunica micuţului, Viorica Pintilie. Pe de altă parte, executorul judecătoresc, Cornel Cotoi, a ţinut să corecteze decizia: „A fost o greşeală. În loc să fie trecut numele tatălui, a fost trecut numele copilului”.