INCREDIBIL A supravieţuit două luni în maşina sa îngropată în zăpadă

Un bărbat a fost salvat şi scos din maşina sa acoperită de zăpadă, pe un drum forestier din Suedia, după ce a stat captiv cel puţin două luni, fără hrană şi la o temperatură de până la minus 30 de grade Celsius, a anunţat poliţia suedeză.

RomaniaTV.net
18 feb. 2012, 15:15
INCREDIBIL A supravieţuit două luni în maşina sa îngropată în zăpadă

Bărbatul captiv în maşina acoperită de zăpadă a fost salvat datorită altui bărbat care mergea pe un scuter pentru zăpadă şi care a văzut capota maşinii. Aceasta se afla pe un drum forestier în apropierea oraşului Umeaa. Curios, bărbatul a coborât de pe scuter şi a dat la o parte zăpada de pe capotă, după care a observat că înăuntru se mişcă cineva şi a anunţat imediat poliţia.

„Am fost informaţi vineri că o persoană a fost găsită într-o maşină acoperită cu zăpadă în pădure, la peste 1,5 kilometri de drumul principal”, a declarat Ebbe Nyberg, un poliţist din comitatul Vaesterbotten (nord).

Ajunşi la faţa locului, membrii echipelor de salvare au găsit un bărbat în vârstă de aproximativ 40 de ani într-un sac de dormit „în stare foarte proastă”, înfometat şi incapabil să vorbească sau să meargă. Nyberg a spus că nu se ştie cât timp a petrecut bărbatul blocat în maşină, dar este probabil să fi ajuns „înainte să înceapă să ningă”.

Şoferul a fost internat în spital şi a declarat că nu se mai hrănise din decembrie. Poliţia estimează că el a ajuns acolo în decembrie. Temperatura a atins recent minus 30 de grade Celsius. Bărbatul a supravieţuit mâncând zăpadă.