Incredibil! Cât costă un kilogram de roșii românești la o piață din București. Românii nu-și mai pot permite acest „moft”

Prețurile la fructe, legume și nu numai au crescut considerabil în ultima perioadă, iar românii reușesc tot mai greu să facă față cu cheltuielile.

03 mai 2023, 17:56
Incredibil! Cât costă un kilogram de roșii românești la o piață din București. Românii nu-și mai pot permite acest „moft”

Cât costă un kilogram de roșii românești la o piață din București. Lucrurile nu stau deloc diferit în piețele din Capitală. Și acolo sunt prețuri colosale, iar mulți bucureșteni nici nu au curaj să se apropie. Dacă roșiile românești și le permitea oricine în anii trecuți, acum îi numeri pe degete pe cei care vor să-și facă un astfel de „moft”.

Cât costă un kilogram de roșii românești la o piață din București

Așadar, în Piața Veteranilor din Cartierul Militari, un kilogram de roșii românești a ajuns să coste 25 de lei. Atât cere un negustor aflat la prima tarabă din piață, iar acesta spune că au fost și mai scumpe. Pentru roșiile mai micuțe negustorul cere 18 lei pe kilogram. „Le-am avut și la 45 de lei, stați liniștit, acum au preț bun”, a spus vânzătorul.

Citește și De necrezut! Cât a ajuns să coste o clătită în Mamaia. Turiștii s-au îngrozit de prețurile comercianților

La aceeași tarabă există și vinete, iar un kilogram e vândut cu 10 lei. Pentru un kilogram de morcovi ar trebui să scoateți din buzunar șase lei, iar pentru castraveți 10 lei.

Într-o altă piață din București, cu o lună în urmă, un kilogram de roșii costa 65 de lei kilogramul. „În fiecare zi ştiu de unde au plecat tomatele în România şi de la cine, ştiu că acele roșii au fost verificate de Autoritatea Fitosanitară, pentru că este obligatoriu (…) sunt la ora actuală 20 de lei la fermier, 35 de lei şi 45 de lei. Sunt vârfurile de producţie”, declara Petre Daea în urmă cu o lună.

Cât costă kilogramul de cireșe în 2023. Primul lot pentru anul în curs

Au apărut deja în piețe primele cireșe din acest sezon. În Piața Cibin, doar cei mai înstăriți dintre români își permit „luxul cireșelor”.

Sezonul cireșelor începe cu 100 de lei/kilogram în Sibiu. Anul trecut, primele tarife erau de 175 de lei, scrie presa locală.

Citește și Cât a ajuns să coste o ciorbă de văcuță în Mamaia Nord. Prețuri colosale în mini-vacanța de 1 Mai

Femeia care vinde cireșele susține că le-a adus din Spania. Ea a declarat că a avut deja câțiva clienți.

„Le-am adus de marți după-amiază. Au cumpărat pofticioșii. Am vândut până acum trei lădițe”, a declarat femeia pentru sursa citată.

Tot în Piața Cibin, roșiile costă 30 lei/kg, iar căpșunele variază între 10-14 lei/kg.