Cât a ajuns să coste o ciorbă de văcuță în Mamaia Nord. Prețuri colosale în mini-vacanța de 1 Mai

Se anunță distracție și voie bună pe litoralul românesc de 1 mai. Anul acesta pică luni, așa că românii au parte de o mini-vacanță binemeritată.

29 apr. 2023, 19:00
Cât a ajuns să coste o ciorbă de văcuță în Mamaia Nord. Prețuri colosale în mini-vacanța de 1 Mai

Circa 75.000 de turiști sunt așteptați la mare de 1 mai. Mamaia Nord, Costinești și Vama Veche vor fi printre cele mai căutate stațiuni pentru distracție, dar și cu cele mai mari prețuri.

Multă lume se plânge deja de calitatea serviciilor de pe litoral, care nu sunt competitive, dar sunt foarte scumpe. În zona Mamaia Nord sunt cele mai scumpe localuri.

Spre exemplu, anul acesta, cei care merg în Mamaia Nord de 1 mai ar trebui să știe că o ciorbă de văcuță la un restaurant de fițe a ajuns să coste aproape 10 euro. Vornim despre Pasticceria d’Italy, un local situat chiar lângă Nuba, unul dintre cluburile de fițe.

Dacă vreți să comandați o ciorbă de văcuță la acest restaurant ar trebui să scoateți din buzunar 49 de lei. În această sumă e inclusă și smântâna și un ardei iute. Tot la același local o ciorbă de pui a la grec de 350 de grame costă 42 de lei.

Citește și Cât de plin va fi pe litoral cu ocazia minivacanței de 1 Mai. Zeci de mii de turiști sunt așteptați la festivaluri și evenimente

Prețuri mari au și băuturile de la restaurantele din Mamaia Nord. La același local un espresso lung costă 15 lei, iar o apă plată de 500 ml tot 15 lei. O bere costă 20 de lei.

Dacă optați pentru un fresh de portocale ar trebui să plătiți 30 de lei, iar o sticlă mică de Cola 15 lei.

Câți bani trebuie să scoți din buzunar pentru o porție de hamsii pe litoralul românesc, de 1 mai

Dacă în anii trecuți era unul dintre cele mai accesibile preparate de la malul mării și oricine și-l permitea, de această dată au avut loc niște schimbări. Nu știm exact dacă are legătură cu războiul din Ucraina și efectele lui, așa cum mulți afaceriști români obișnuiesc să-și justifice majorările de preț, dar cert e că acum o porție de hamsii costă nu mai puțin de 25 de lei.

Sunt și restaurante care pregătesc pentru clienți o porție de 200 de grame de hamsii, cu usturoi, lămâie și mămăliguță, iar prețul e de 36 de lei. În multe cazuri, dacă facem comparația cu anul trecut, prețul unei porții de hamsii s-a dublat sau chiar triplat.

Cât costă parcarea în Mamaia în 2023

Tariful de parcare diferă în funcție de zona din Mamaia. Stațiunea a fost împărțită în trei zone: Zona o, Zona 1 și Zona 2.

În „Zona 0” poate fi cumpărat un abonament pentru o zi întreagă și costă 30 de lei. De asemenea, un abonament de șapte zile, valabil atât pentru „Zona 0”, cât și pentru „Zona 1”, costă 100 de lei.

În „Zona 0” se poate achiziționa și abonament lunar de 199 de lei, dar și abonament anual de 2.000 de lei, acesta din urmă putând fi folosit și în „Zona 0” și în „Zona 1”.

În „Zona 1” parcarea pentru o zi costă 15 lei. Dacă alegeți abonament de șapte zile costă 75 de lei. Tariful în „Zona 1”, pentru o oră de parcare este de 3 lei, iar pentru „Zona 2”, tariful pe o zi este de 10 lei.

În oricare dintre zone, parcarea e gratuită în primele 30 de minute.

Cât ar trebui să plătiți dacă vă lăsați mașina în parcările publice din Mamaia pentru două zile:

  • 60 de lei în Zona 0, pentru 2 zile de parcare
  • 30 de lei în Zona 1, pentru 2 zile de parcare
  • 20 de lei în Zona 2, pentru 2 zile de parcare

În zonele 1 și 2 se acordă gratuitate pe timpul nopții, mai exact între orele 20.00-08.00, pe tot timpul anului, iar pentru „Zona 0” această gratuitate e valabilă în perioada 01 septembrie-31 mai.