Incredibil ce a făcut fiul unui politician din Iaşi, care a împuşcat un taximetrist. Poliţiştii au intervenit în ultima secundă

Condamnarea primita recent de fiul lui Mircea Manolache, consilier judetean UNPR si fost lider al partidului, nu l-a incurcat foarte tare. In cursul zilei de sambata, 20 mai 2017, impreuna cu un coleg de serviciu de la firma de imobiliare, s-au indreptat spre vama Sculeni, sub pretextul achizitionarii de combustibil din Republica Moldova. Insa, Stefan Razvan Manolache era dat in consemn la granita, pentru ca este cercetat penal intr-un dosar de distrugere.

22 mai 2017, 13:41
Incredibil ce a făcut fiul unui politician din Iaşi, care a împuşcat un taximetrist. Poliţiştii au intervenit în ultima secundă

Nu se stie cu exactitate daca Razvan Manolache intentiona sa fuga din tara, scrie bzi.ro. In baza condamnarii cu suspendare, orice fapta penala cu pedeapsa i-ar fi adus condamnare cu executare. Daca Razvan Manolache s-a gandit ca noul dosar ar fi condus la alta condamnare, este lesne de inteles de ce ar fi incercat sa treaca granita. Numai ca, politistii de la Frontiera l-au verificat si au anuntat Brigada pentru Combaterea Crimei Organizate (BCCO). Politistii l-au preluat din Vama Sculeni si l-au condus la sediul IPJ pentru audieri.

Citeşte şi Băsescu: UNPR este un partid curat. Vine fără Gabriel Oprea, Şerban Mihăilescu, Eugen Nicolicea, Neculai Onţanu

„Da, intr-adevar, a fost adusa o persoana la audieri de catre colegii de la BCCO. Nu va putem oferi detalii din dosar pentru ca nu este public”, a declarat Adina Lupu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Iasi.

Totul a pornit de la un computer

Contactat telefonic, Mircea Manolache, avand si calitatea de patron al firmei de taximetrie Parma, sutine ca fiul acestuia a fost oprit la Vama Sculeni pentru ca trebuia sa fie audiat in dosarul de distrugere.

Mai precis, Razvan Manolache a achizitionat de pe site-ul de anunturi OLX un computer. S-a intalnit cu vanzatorul in zona centrala a Iasului, iar, mai apoi, dupa ce a platit marfa, a dus echipamentul in biroul de la agentia imobiliara unde a observat ca vanzatorul l-a inselat, oferindu-i o configuratie mult mai slaba fata de cea trecuta in anunt.

Nervos, impreuna cu un coleg, i-au facut o vizita teparului. Acestia s-au certat, lasandu-se cu amenintari. Conform primelor date, Stefan Manolache ar fi distrus poarta lui Andrei Damian, cel care se ocupa de comercializarea echipamentelor electronice. In consecinta, Damian a depus plangere penala pentru distrugere, iar Manolache pentru inselaciune.

„Nu i-a venit nicio hartie legata de vreo interdictie de a parasi tara. El se ducea sa cumpere motorina de la moldoveni. Si eu ma mai duc sa cumpar. Are legatura cu plangerea facuta de cel care i-a vandut calculatorul. Politistii au spus ca cel care i-a vandut calculatorul avea deja mai multe plangeri pentru tepe. Respectivul reclama ca i-a stricat poarta. Baiatul este mare, poate raspunde”, a spus Mircea Manolache, presedintele Camerei Taximetristilor.

Citeşte şi Grupul UNPR din Camera Deputaţilor a solicitat schimbarea denumirii în PMP

A tras cu pistolul pe strazi

In varsta de 25 de anii, Razvan Manolache s-a ales cu o candamnare de un an de inchisoare cu suspendare, dupa ce in 2014 a provocat panica pe strazile din Iasi. Mai precis, fiul patronului de la Parma a amenintat in trafic un taximetrist, totul pornind de la o presupusa injuratura. Pentru ca amenintarea sa fie cat mai credibila a folosit un pistol cu bile. In urma conflictului spontan, Razvan l-a urmarit pe taximetrist pe strazile din oras. Vazand ca este urmarit, taximetristul a oprit si a folosit un spray lacrimogen.

In replica, Razvan Manolache a tras de mai multe ori cu pistolul, nimerindu-l pe taximetrist in zona pieptului. Procurorii au incercat sa obtina un mandat de arestare, dar judecatorii au decis ca acesta poate fi judecat in libertate. Decizia Curtii de Apel de saptamana trecuta privind condamnarea cu suspendare este defiinitiva.